Suomeen saapuva The Weeknd on 2010-luvun merkittävimpiä artisteja

The Weekndin toinen nimi, Makkonen, viittaa suomalaisuuden sijaan etiopialaisiin juuriin. (Kuva WME)

The Weekndin toinen nimi, Makkonen, viittaa suomalaisuuden sijaan etiopialaisiin juuriin. (Kuva WME)

Lipunmyynti kanadalaisen supertähden keikalle käynnistyi tänään.

MUSIIKKI Alkuviikosta uutisoitiin, että kaupunkifestivaali Blockfest järjestää Helsingin Kaisaniemessä yksipäiväisen tapahtuman 1. heinäkuuta. Sen pääesiintyjäksi saapuu kanadalainen pop-tähti The Weeknd. Kyseessä on erillinen tapahtuma kuin varsinainen Blockfest, joka järjestetään tuttuun tyyliin Tampereella myös elokuussa 2017.

The Weeknd, oikealta nimeltään Abel Tesfaye, lukeutuu juuri tällä hetkellä maailman suosituimpien artistien joukkoon. Jotain suosiosta kertoo esimerkiksi se, että hänen uusin albuminsa Starboy nousi listaykköseksi yli 80 eri maassa ja sitä striimattiin pelkästään ensimmäisen viikon aikana yli 400 miljoonaa kertaa ympäri maailman.

Kahdella Grammylla palkittu ja Oscar-ehdokkaanakin ollut The Weeknd on nuoresta iästään (26) huolimatta kerännyt kaupallisen menestyksensä lisäksi melkoisia ylisanoja myös kriitikoilta. Taitavan, korkealle yltävän äänensä vuoksi häntä on verrattu Michael Jacksoniin, lyriikoiden puolesta R&B-legenda R. Kellyyn eikä Princen jatkumokaan ole tästä hahmosta kaukana.

Toisin kuin edellä mainitut tähdet, The Weeknd ei ole kuitenkaan rypenyt artistiuransa aikana kohuissa tai herättänyt polemiikkia oudoilla mieltymyksillään. Päinvastoin, kerrankin näyttää siltä, että rankan nuoruuden elänyt Tesfaye pystyy kokemustensa kautta ammentamaan sisältöä niin musiikkiinsa kuin tasapainoiseen imagoonsa.

The Weekndin lisäksi Kaisaniemen tapahtumassa esiintyvät myös yhdysvaltalainen, platinaa myynyt R&B-laulaja Bryson Tiller, tänään uuden EP:n julkaissut JVG, neljä Emma-ehdokkuutta saalistanut Evelina, laulaja Kasmir sekä räppäri Kube.

  • Päivän Lehden päätoimittajan perheenjäsen toimii Blockfestissa

Kommentoi Facebookissa