Suomelle hieno voitto EM-lentiksessä – seuraavaksi hurja haaste

Suomi isännöi lentopallon EM-kisojen alkulohkoa Tampereella (Kuva: AOP)

Suomi isännöi lentopallon EM-kisojen alkulohkoa Tampereella. (Kuva AOP)

Suomi päätti alkusarjan EM-lentopallossa Tampereella voittoon Turkista erin 3-2.

LENTOPALLO Suomen miesten lentopallomaajoukkue, Veljekset, päätti EM-kisojen alkulohkonsa Tampereella hienoon taisteluvoittoon. Suomi voitti Turkin erin 3-2.

Suomi voitti ensimmäisen erän 25-17. Turkki vei kaksi seuraavaa erää 25-16 ja 29-27, mutta neljännessä erässä Suomi oli parempi 25-18. Viidennen ja ratkaisevan erän Suomi vei 15-13.

Suomi jäi voitostaan huolimatta lohkossaan neljänneksi. Kolmospaikalle Suomi olisi noussut voittamalla Turkin erin 3-0 tai 3-1.

Suomi jatkaa turnausta ensi lauantaina Gdanskissa. Siellä vastassa on neljännesvälieräottelussa kotiyleisönsä edessä pelaava Puola, joka 2018 voitti MM-kultaa.

Tampereen alkulohkon voiton vei Hollanti. Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä sijoittui toiseksi ja Turkki siis kolmanneksi. Espanjan ja Pohjois-Makedonian pelit päättyivät alkulohkoon.

Suomi voitti viidestä alkulohkon ottelustaan kolme. Peli oli Suomella alkusarjassa parempaa kuin odotettiin. Nyt on turha väittää, että britti Joel Banks olisi väärä henkilö Suomen päävalmentajaksi.

Tunnelma oli Hakametsän hallissa upea. Todellinen urheilujuhla teki Suomen kamaralla paluun puolitoista vuotta jatkuneiden koronarajoitusten jälkeen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomelle tappio EM-lentiksessä – jatkopaikka silti varma

Kommentoi Facebookissa