Suomen F1-toivo Tuukka Taponen nousee sarjaa ylemmäksi

Tuukka Taponen ajaa kaudella 2024 Formula Regional-sarjassa. (Kuva Manuela Nicoletti Photo)

Tuukka Taponen nousee Formula Regional -sarjaan, josta on vielä kolme porrasta kiivettävänä Formula ykkösiin.

FORMULA 1 Suomalainen formulalupaus Tuukka Taponen nousee Formula 4 -sarjasta luokkaa ylemmäksi Formula Regional -sarjaan. Kyse on kolmanneksi korkeimmasta sarjasta tiellä Formula ykkösiin Formula 2:n ja Formula 3:n jälkeen,

Yllättävää ei ole, että Taponen nousee Formula Regional -sarjaan, mutta yllättävää on, että Taponen vaihtaa tiimiä. Hän siirtyy italialaisesta Prema-tallista ranskalaiseen R-ace GP -talliin.

R-ace on maineikas tiimi. Sen palveluksista Formula ykkösiin ovat kivunneet Oscar Piastri, Esteban Ocon, Pierre Gasly, Logan Sargeant ja Nyck De Vries. Ocon ja Gasly ovat Formula ykkösten osakilpailuvoittajia ja Piastri on yltänyt sprinttikisan voittoon.

Taponen neuvotteli sekä Preman että R-acen kanssa. Lopulta valinta kohdistui jälkimmäiseen tiimiin.

Preman kaksi parasta kuljettaa löytyi sijoilta 1 ja 5, kun taas R-ace GP:n kuljettajat saavuttivat sijat 2 ja 3. Toinen R-ace GP tiimin kuljettajista saavutti myös Rookie-mestaruuden.

– Tuukka on kuljettaja, joka janoaa menestystä ja on aina luonut itselleen kovat tavoitteet. On äärimmäisen tärkeää, että Tuukalla on tiimin täysi tuki takanaan ja se tavoittelee Tuukan kanssa samoja asioita, kertoo Taposen asioidenhoitaja Jussi Kohtala, tiedotteessa.

Kohtala korostaa, että Taposen taustatiimiin on tehty lisäpanostuksia.

– Tuukan taustajoukkoja on myös vahvistettu tulevalle kaudelle. Peli kovenee vuosi vuodelta ja meillä on tarkoitus pysyä pelissä mukana maaliin asti.

Kausi 2024 alkaa Formula Regionalissa testeillä Abu Dhabista 10-11. tammikuuta. Heti testien perään ajetaan kaksi kilpailuviikonloppua Abu Dhabin radalla.

Tämän jälkeen edessä on viikon tauko ja sen jälkeen edessä on vielä kaksi kilpailua Dubaissa ja yksi Abu Dhabissa.

Euroopan FRECA-sarjan kolme testiä ajetaan huhtikuussa ja kyseisen sarjan kilpailut alkavat toukokuussa. Euroopassa ajetaan kymmenen kisaviikonloppua.

Lue myös: SaiPan tilanne synkkenee – seura aloittaa muutosneuvottelut

Kommentoi Facebookissa