Suomen futisnaisilla vakuuttava alku EM-karsinnoissa

Naisten jalkapallomaajoukkueella lienee suomalaisista palloilujoukkueista paras mahdollisuus Pariisin 2024 olympialaisiin.

Naisten jalkapallomaajoukkueella lienee suomalaisista palloilujoukkueista paras mahdollisuus Pariisin 2024 olympialaisiin. (Kuva Palloliitto)

Albanialla ei ollut jakoa Suomea vastaan naisten jalkapallon EM-karsintojen avausottelussa.

JALKAPALLO Suomen naisten jalkapallomaajoukkue aloitti EM-karsintaurakkansa maanantaina Albanian Elbasanissa. Odotetusti Suomi voitti Albanian joukkueen 3-0.

Ottelun alku siirtyi rankkasateen takia puolella tunnilla. Suomea sääolot eivät vavisuttaneet. Odotetusti pallonhallinta oli suomalaisilla ja Albanian taktiset aseet jäivät vähäisiksi.

Linda Sällström teki suomen avausmaalin 10. minuutilla Heidi Kollasen keskityksestä. Kollanen itse puski Suomen toisen maalin 26. minuutilla Adelina Engmanin keskityksestä. Sällström teki Suomen kolmannen maalin 38. minuutilla.

Suomi olisi voinut iskeä taululle suuremmatkin voittolukemat. Albanian puolustustaistelu toisella puoliajalla pelasi kotijoukkueen todella nöyryyttäviltä lukemilta.

Suomen ja Albanian lisäksi karsintalohkossa pelaavat Skotlanti, Portugali ja Kypros. Lohkovoittaja etenee suoraan 2021 EM-kisoihin ja lohkokakkosella on mahdollisuus suoraan kisapaikkaan tai ainakin jatkokarsintaan.

Suomi on pelannut EM-kisoissa aiemmin 2005, 2005 ja 2013. Vuoden 2005 Suomi eteni peräti välieriin ja 2009 tuloksena oli puolivälieräpaikka. 2013 taival päättyi alkulohkoon.

Edellisestä 2017 pelatusta EM-turnauksesta Suomi karsiutui. Naisten MM-jalkapallossa tai olympiajalkapallossa Suomi ei ole ollut mukana koskaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Naisten jalkapallolla haastetta Suomessa – Superpesis hoitanut asiansa paremmin

Kommentoi Facebookissa