Suomen mestaruuksista kilpaili 550 onkijaa Saimaan kanavalla – mitalisijoista käytiin grammataistoa

SM-kisan perhesarja oli sijoitettu vanhan kanavan puolelle.

SM-kisan perhesarja oli sijoitettu vanhan kanavan puolelle. (Kuva Marcus Wikström/ SVK)

Kisassa nähtiin monenlaisia taktiikoita, ja saalistakin nousi.

KALASTUS Saimaan kanavalla sunnuntaina järjestettyyn SM-onkeen osallistui noin 550 kilpailijaa. Kalastollisesti monipuolinen vesistö näytti kilpailijoille taas haasteellisen puolensa ja mitalisijoista käytiin useammassa sarjassa grammataistoa.

Saimaan kanavalla on kisattu monen monta SM-onkea, viimeksi vuonna 2015. Vesistö tunnetaan haasteellisena kisapaikkana, mutta esteettömät onkipaikat ja pitkät rantaviivat ovat tehneet siitä kestosuosikin onkikisojen järjestäjien keskuudessa.

Kalaston osalta kanava on varsin monipuolinen. Kilpailija joutuukin tarkasti harkitsemaan, lähteekö yrittämään esimerkiksi runsasta mutta pienikokoista salakkaa, vai tähtääkö isokokoiseen mutta kenties säikkyyn lahnaan.

Kisassa nähtiin monenlaisia taktiikoita, ja saalistakin nousi. Aamuinen vesisade vaihtui pikkuhiljaa tuttuun helteeseen ja kelin muutos vaikutti todennäköisesti myös kalantuloon.

Nuorten alle 12-vuotiaiden sarjan voitti Nummi-Pusulan Kalaseuraa edustanut Lauri Åman. Toiseksi tuli Viitasaaren Kalakavereiden Sanni Niskanen ja kolmannen sijan nappasi Niina Kervinen Iisalmen Pilkkijöistä. Alle 15-vuotiaiden sarjassa korkeimmalle korokkeelle nousi Leevi Pippuri Rääkkylän Kalakerhosta ja alle 19-vuotiaiden sarjan voitto meni Kiskon Kalakerhoa edustaneelle Jere Saariselle.

Miehissä kullan arvoisesti onki Nolohtan Marko Vepsäläinen. Miesveteraanien sarjan voitti Elimäen Kalamiesten Pentti Lindqvist. Naisten sarjan kultamitalin nappasi Lakeuden Urheilukalastajien Tarja Huhtala ja naisveteraaneista paras oli Eija Sundell Vihdin Kalastusseurasta.

Lue myös: Kalavedet ja kosket käyvät kuumina – kalastajien kannattaa malttaa mielensä

Kommentoi Facebookissa