Suomen miehet varmistivat jälleen pääsynsä EM-kisoihin – ”Suomalaiselle lentopallolle huima juttu”

Miesten voiton myötä sekä naiset että miehet pelaavat ensi syksynä EM-kisoissa.

Miesten voiton myötä sekä naiset että miehet pelaavat ensi syksynä EM-kisoissa. (Kuva CEV)

Suomen miesten lentopallomaajoukkue pelaa jo seitsemättä kertaa peräkkäin EM-kisoissa.

LENTOPALLO Suomen miehet iskivät Tanskan upeasti nurin 3–0 (25–13, 25–13, 25–20) ja varmistivat pääsynsä ensi syyskuun EM-kisoihin. Mikkelin Saimaa Stadiumissa 2510 katsojaa juhli Suomen komeaa esitystä.

Hakkuri Olli-Pekka Ojansivu oli Tanskaa vastaan liekeissä ja teki peräti 24 pistettä, joista kuusi ässäsyötöillä. Toiseen erään Ojansivu nakutti seitsemän pisteen putken, jossa oli viisi ässää. Myös toinen konkari Antti Siltala taisteli hienosti 10 pistettä.

Avauserässä Suomi otti jo 6–0-johdon ennen kuin Tanska sai ensimmäisen pisteensä. Erän loppu sekä toinen erä menivät yhtä vakuuttavasti. Kolmannen erän alussa Tanska sai otteen ja oli parhaimmillaan jo kuuden pisteen johdossa lukemin 11–5, mutta Suomi nousi takaa ja tasoitti pisteissä 15–15. Siitä Suomi pikku hiljaa repi eroon ja voittoon.

– On mahtavat fiilikset. Suomalaiselle lentopallolle on huima juttu, että sekä naiset että miehet pelaavat ensi syksynä EM-kisoissa. Mahtava juttu, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoi.

Suomen miehet pelaavat jo seitsemättä kertaa peräkkäin EM-kisoissa.

– Koko tämä tapahtuma, sen energia ja henki olivat mahtava startti tälle vuodelle. Oltiin iloisella ilmeellä ja on helppoa, kun peli kulkee. Kiitos myös niille pelaajille, jotka olivat mukana syksyllä, Sammelvuo totesi.

Kapteeni Eemi Tervaportti pyöritti Suomen hyökkäyspeliä passarina hienosti.

– Peli meni niin kuin pitkin. Tärkeintä mitä etukäteen puhuttiin oli, että syöttö ja vastaanotto täytyy pitää hallinnassa ja se pidettiin. Saatiin myös riittävät hyökkäystehot, Tervaportti sanoi.

Vuoden 2019 EM-kisoissa on mukana ensimmäistä kertaa 24 maata ja neljä isäntää. Kisat ovat Ranskassa, Sloveniassa, Belgiassa ja Hollannissa 12.–29.9.2019.

Kaksitoista maata selviytyi suoraan EM-kisoihin ja kaksitoista maata tulee karsintojen kautta. Isäntäjoukkueiden lisäksi kisoihin pääsivät suoraan edellisten EM-kisojen perusteella Venäjä, Saksa, Serbia, Italia, Bulgaria, Tshekki, Puola ja Turkki.

EM-kisojen lohkoarvonta on Brysselissä 16. tammikuuta.

  • Lähde Lentopalloliitto

Lue myös: Suomen lentopallonaiset upeasti EM-kisoihin – neljä voittoa neljästä karsintapelistä!

Kommentoi Facebookissa