Suomen Punainen Risti lähettää asiantuntijoita auttamaan hirmumyrskyn uhreja Karibialla

Suomen Punaisen Ristin logistikot Tuomas Laibert ja Olle Kaidro lähtevät auttamaan hirmumyrsky Irman uhreja Karibilalle.

Suomen Punaisen Ristin logistikot Tuomas Laibert ja Olle Kaidro lähtevät auttamaan hirmumyrsky Irman uhreja Karibilalle. (Kuva Suomen Punainen Risti)

Karibian saarilla arvioidaan ainakin 1,2 miljoonan ihmisen olevan välittömän avun tarpeessa.

AVUSTUSTYÖ Suomen Punainen Risti lähettää logistiikan asiantuntijoita hirmumyrsky Irman avustusoperaatioihin Karibialle. Ensimmäiset logistikot lähtevät matkaan tänään lauantaina. Lähtövalmiudessa on myös muita auttajia, jos lisäpyyntöjä esitetään.

Karibian saarilla arvioidaan ainakin 1,2 miljoonan ihmisen olevan välittömän avun tarpeessa. Yhdysvaltojen mantereella miljoonat ihmiset ovat vielä ilman sähköä ja yli 200 000 ihmistä on hakenut suojaa evakuointikeskuksista. Hirmumyrsky laantui alkuviikosta, mutta rankat tulvat ovat koetelleen monia alueita vielä viime päivinä.

Alueen Punaisen Ristin kansalliset yhdistykset ovat auttaneet ihmisiä Karibian saarilla ja Yhdysvaltojen mantereella jo hirmumyrsky Irman lähestyessä. Tällä hetkellä alueella on menossa iso hätäapuoperaatio.

Suomen Punaisen Ristin logistikot aloittavat työnsä Yhdysvaltain Neitsytsaarilla, jossa asuu noin 100 000 ihmistä. Hirmumyrsky iski saariin kategorian 5 myrskynä ja aiheutti laajoja tuhoja. Hätäapumateriaalin saaminen saarille on haastavaa ja logistiikan asiantuntijoiden tehtävänä on tukea Amerikan Punaisen Ristin hätäapumateriaalin vastaanottoa, varastointia ja kuljetuksia.

– Suomen Punainen Risti on tunnettu logistiikkaosaamisestaan. Meillä on kymmeniä logistikkoja, jolla on pitkä kansainvälinen kokemus. Useimmiten meihin ollaan maailmalta yhteydessä heti kun katastrofi tai kriisi on käsillä, sanoo Suomen Punaisen Ristin logistiikkakoordinaattori Ari Mäntyvaara.

Yhdysvaltain mantereelta tai Karibian saarivaltioilta on odotettavissa lisää avunpyyntöjä lähipäivinä. Avun tarve alueella tulee jatkumaan pitkään, sillä myrskyn tuomat sateet ja tulvat ovat hidastaneet hätäapuoperaation käynnistystä.

Suomen Punaisen Ristin auttamistyö maailmalla on mahdollista katastrofirahastoon tehtyjen lahjoitusten ansiosta. Parhaillaan käynnissä olevalla Nälkäpäivä-keräyksellä kerätään sitomattomia katastrofirahastoon varoja, joita voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin. Nälkäpäivä-keräys järjestetään 14.–16.9. ympäri Suomea.

Hirmumyrsky Irman tuhoja Saint Martinin saarella.
Hirmumyrsky Irman tuhoja Saint Martinin saarella. (Kuva Arie Kievit / Alankomaiden Punainen Risti)

Nälkäpäivään voi lahjoittaa näin

Lähettämällä tekstiviestin SPR numeroon 16499 (15 €/viesti)

Netissä osoitteessa nälkäpäivä.fi

Soittamalla numeroon 0600 12220 (20,12 €/puhelu + pvm)

MobilePay:lla ja Pivolla numeroon 1001

Tilisiirrolla tilille FI06 2219 1800 0680 00, viite 5173

Keräyslupa: POL-2015-8798 & ÅLR 2016/8243

Kommentoi Facebookissa