Suomen Sebastian Aho loisti – Ruotsin Sebastian Aho ei

Sebastian Aho on pelannut NHL:ssä Carolina Hurricanesissa vuodesta 2016. (Kuva AOP)

Suomen Sebastian Aho ampui kiekon maaliin Ruotsin Sebastian Ahon kautta. Floridan uusi suomalaispelaajien ketju loistaa. Patrik Laine kuittaili seurakaverilleen laukausnopeudesta.

JÄÄKIEKKO Carolina Hurricanesin suomalaistähti Sebastian Aho oli vahvassa vireessä lauantaina. Hän nousi ratkaisijan rooliin, kun Hurricanes voitti NHL:ssä lauantaina New York Islandersin maalein 5-2.

Aho teki ottelussa kolme maalia. Kolmannen maalinsa hän teki tyhjiin, kun Islanders yritti kavennusta ilman maalivahtia.

Ottelussa pelasi kaksi Sebastian Ahoa. Islandersin joukkueessa pelaa Ahon ruotsalainen kaima Sebastian Aho. Tämä ruotsalaispuolustajakin pääsi myös esiin illan ottelussa, mutta vähemmän mairittelevalla tavalla.

NHL ottikin ilon irti, kun suomalaisen Sebastian Ahon laukaus ohjautui ruotsalaisen Sebastian Ahon kautta maaliin. Tätä maalia taas edelsi tilanne, jossa Islanders-pakki Aho menetti kiekon.

Myös Carolinan hyökkääjä Teuvo Teräväinen oli vireessä. Hän syötti kaksi maalia illan ottelussa.

Myös Florida Panthersin suomalaiset esiintyivät lauantaina edukseen. Panthers jatkoi hyvää virettään voittamalla lauantaina Minnesota Wildin 5-3.

Floridan Anton Lundell keräsi tehot 1+1. Floridan kapteeni Aleksander Barkov sai nimiinsä yhden syöttöpisteen.

NHL-asiantuntija David Dwork huomioi Twitterissä, että Barkovin, Lundellin ja Sam Reinhartin muodostama ketju on tehnyt hurjaa jälkeä. Se on pelannut yhdessä nyt seitsemän ottelua ja iskenyt noissa otteluissa peräti 26 pistettä.

Floridan peli on ketjun muodostamisen jälkeen kohentunut huomattavasti. Panthers on voittanut kuusi noista seitsemästä ottelusta.

Myös Floridan päävalmentaja Paul Maurice huomioi asian Minnesota-ottelun jälkeen. Hän arvioi, että joukkueen peli kääntyi tuloksellisesti parempaan suuntaan, kun Barkov ja Lundell laitettiin samaan vitjaan.

Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine saalisti lauantaina tehopisteet 1+1, kun Columbus voitti San Jose Sharksin maalein 5-3.

Laine oli ottelun jälkeen hyvässä vireessä myös pukukopissa. Hän palkitsi joukkueen parhaan pelaajan kamppailun jälkeen.

Laine kävi ojentamassa hatun voittomaalin tehneelle Gustav Nyquistille. Suomalainen ei malttanut olla vinoilematta ruotsalaishyökkääjälle tämän laukausnopeudesta.

– Laukauksen nopeus oli 45 mailia tunnissa (72 km/h), nauratti Laine ja sai joukkuekaverit repeilemään.

– Meneekö tämä sosiaaliseen mediaan? tiedusteli puolestaan Nyquist.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kaksi suomalaista kelpasi NHL:n tähdistöotteluun

Kommentoi Facebookissa