Suomi lähettää kolme Leopard-panssarivaunua – ”Ukraina tarvitsee edelleen tukea puolustustaistelussaan”

Saksalaisesta Leopard 2 -taistelupanssarivaunusta on useita versioita. (Kuva Matthias Kabel)

Kokonaisuudessaan apupaketin korvattava arvo on yli 160 miljoonaa euroa.

UKRAINA Suomi lahjoittaa Ukrainalle lisää puolustustarvikeapua. Tasavallan presidentti päätti asiasta valtioneuvoston esityksestä. Kyseessä on 13. puolustustarvikeapulähetys Suomelta Ukrainalle.

Osana kansainvälistä Leopard-panssarivaunuja koskevaa yhteistyötä Suomi luovuttaa Ukrainalle kolme kappaletta Leopard 2 -raivauspanssarivaunuja sekä niiden käyttöön ja kunnossapitoon liittyvää koulutusta.  Nämä kolme vaunua sisältyvät nyt päätettyyn apupakettiin.

– Venäjän hyökkäyksen alkamisesta tulee kuluneeksi vuosi, ja Ukraina tarvitsee edelleen tukea puolustustaistelussaan. Lähetämme lisää puolustusmateriaalia ja osallistumme Leopard-yhteistyöhön yhdessä kumppaniemme kanssa, kertoo puolustusministeri Mikko Savola.

Operatiivisista syistä sekä avun turvallisen perillemenon takaamiseksi avun muusta sisällöstä, toimitustavasta tai aikataulusta ei puolustusministeriö tiedota tarkemmin.

Kokonaisuudessaan tämänkertaisen apupaketin korvattava arvo on yli 160 miljoonaa euroa. Kaikkien Suomen Ukrainalle toimittamien puolustustarvikepakettien korvattava arvo on viimeisimmän paketin myötä yli 750 miljoonaa euroa. Lisäavussa on huomioitu sekä Ukrainan tarpeita että Puolustusvoimien resurssitilannetta.

Lue myös: Volodymyr Zelenskyi puhui EU-parlamentille – ”Venäjä uhkaa eurooppalaista elämäntapaa”

Kommentoi Facebookissa