Suomi saalisti jälleen salibandyn MM-kultaa – Ruotsi kaatui vahvan esityksen jälkeen

Suomi on neljännen kerran salibandyn miesten maailmanmestari.

Suomi on neljännen kerran salibandyn miesten maailmanmestari. (Kuva Ville Vuorinen/ Salibandyliitto)

Suomi voitti finaalissa Ruotsin 6–3 ja juhli maailmanmestaruutta ennätysyleisön edessä.

SALIBANDY Suomi on neljännen kerran salibandyn miesten maailmanmestari lyötyään MM-finaalissa Prahan O2 Areenalla Ruotsin 6–3. Finaalia seurasi uusi lajin yhden ottelun ennätysyleisö 16 276 katsojaa, jotka näkivät Suomen uusivan maailmanmestaruutensa.

Molemmat joukkueet lähtivät alusta asti välttämään riskejä, ja niinpä Suomi siirtyi johtoon ilman, että oli onnistunut rakentamaan vielä yhtään kunnon maalipaikkaan. Juha Kivilehto liidätti pallon pienestä kulmasta kohti Ruotsin maalia, ja Johan Rehn onnistui pomputtamaan sen sisään.

Avauserään mahtui myös suomalaisfaneja kuohuttanut tilanne, jossa Rasmus Enström osui Lauri Stenforsia kovaa päähän, mutta selvisi kahden minuutin rangaistuksella. Pitkään kentän pinnassa virvoiteltu Stenfors palasi kentälle vasta toisessa erässä.

Toinenkin erä alkoi suomalaisittain hienosti, kun Peter Kotilainen sivalsi Ville Lastikan pitkästä poikkisyötöstä lukemiksi 2–0. Suomelle vihelletty kahden minuutin jäähy kuitenkin kostautui, kun Ruotsi ja sen ykköspyssy Alexander Galante Carlström tarvitsivat vain viisi sekuntia kavennusmaaliin.

Suomi kesti vielä toisesta kolmanteen erään jatkuneen toisen jäähynsä, mutta sitten tuli kylmä suihku. Alexander Rudd ryösti keskiviivalla pallon Lauri Stenforsilta ja yllätti Eero Kososen etukulmasta rystylaukauksella.

Juha Kivilehto teki edellisen MM-maalinsa vuoden 2010 välierässä, mutta äityi nyt iskemään finaalissa jo toisen kerran, kun hän nousi puolustajan paikaltaan hyökkäykseen ja jatkoi maalin edestä Peter Kotilaisen syötöstä 3–2. Kohta huudatti Kotilainen itse suomalaiskatsomoa: Liki keskiviivalta lähtenyt laukaus painui Ruotsin maalin alakulmaan ja tilanteeksi 4–2.

Suomen viidennen maalin heläytti aivan oikeaan yläkulmaan kapteeni Nico Salo, kun Eemeli Salin oli nostanut pallon voimalla hyökkäysalueelle.

Ruotsi alkoi vetää maalivahti Johan Rehniä penkille jo yli viisi minuuttia ennen loppusummeria, ja riski kantoi hedelmää, kun joukkue sai rangaistuslaukauksen ja Alexander Rudd kavensi eron kahteen maaliin. Sami Johansson oli onnistunut maalinteossa jokaisessa Suomen ottelussa, eikä sarja katkennut tänäänkään, kun hän siirsi tyhjiin 6–3 vahvan Eemeli Salinin voitettua ensin kaksinkamppailun ja pallon Suomelle.

Kaikkiaan Prahan MM-turnausta seurasi paikan päällä 181 518 katsojaa, mikä on sekin uusi kisaennätys. Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet MM-finaalissa nyt kymmenen kertaa.

  • Lähde Salibandyliitto

Lue myös: Suomi jyräsi salibandyn MM-finaaliin 12 188 katsojan edessä – vastassa tuttu ja aina vaarallinen Ruotsi

Kommentoi Facebookissa