Suomi sai Lahden MM-hiihtojen avauspäivänä keihäsmitalin

Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach ripusti Antti Ruuskasen kaulaan Lontoon olympialaisten hopeamitalin.

Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach ripusti Antti Ruuskasen kaulaan Lontoon olympialaisten hopeamitalin. (Kuva Suomen Olympiakomitea)

Ristomatti Hakola ylsi miesten sprinttifinaaliin päivän parhaana suomalaishiihtäjänä.

LAHDEN MM-KISAT Ensimmäinen varsinainen kilpailupäivä Lahden MM-hiihdoissa onnistui suomalaisilta hyvin, vaikka hiihtomitalien tili jäi vielä avaamatta.

Naisten sprinttihiihdossa ampumahiihtäjä Mari Laukkanen oli ainoa, joka selvitti karsinnat. Laukkasen latu loppui välierissä, hänen lopullinen sijoituksensa oli kuitenkin hienosti kahdeksas. Naisten sprintin vei Norjan Maiken Caspersen Falla, joka oli ainoa finaaliin yltänyt norjalainen. Hopea- ja pronssimitalit menivät Yhdysvaltoihin Jessica Digginsille ja Kikkan Randallille.

Miesten sprintissä kaikki suomalaiset selvittivät karsinnat, mutta Ristomatti Hakola oli ainoa, joka ylsi finaaliin asti. Siellä vauhti oli jo liian kovaa, Hakola jäi kuudenneksi kun voiton vei Italian Federico Pellegrino, Venäjän Sergei Usjugovin ollessa toinen ja Norjan Johannes Hösflot Kläbon kolmas.

Suomi sai kuin saikin avauspäivänä kuitenkin mitalin, kun seremonioiden jälkeen keihäänheittäjä Antti Ruuskaselle ojennettiin Lontoon olympiahopeamitali vuodelta 2012. Ronssi-Ruuskanen kirkasti mitalinsa hopeiseksi, kun alun perin toiseksi heittänyt Ukrainan Oleksandr Pjatnitsjan jäi kiinni anabolisen steroidin turinabolin käytöstä dopingnäytteiden uusintatutkinnassa.

Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach, Montrealin olympialaisten miekkailun kultamitalisti, ripusti tyytyväisen Ruuskasen kaulaan hopeamitalin sprinttifinaalien kukitusten jälkeen.

– Mielestäni tämä kuvaa parhaalla mahdollisella tavalla puhtaan urheilun voittoa. Tämän illan seremonia oli ikimuistoinen ja tulen muistamaan tämän aina, Antti Ruuskanen totesi.

Suomen Olympiakomitea tiedotti, että muuttuneiden tulosten jälkeen järjestettävät mitalijuhlallisuudet ovat osa uutta Kansainvälisen Olympiakomitean toimintatapaa. Aloite on tullut alun perin Suomesta.

Kommentoi Facebookissa