Suomi sai Seefeldin MM-kisoista vain yhden pronssin – ”Mitalit lasketaan ja mitalisaldoon olen pettynyt”

Maastohiihdon päävalmentaja Matti Haavisto myöntää odottaneensa parempaa menestystä.

Maastohiihdon päävalmentaja Matti Haavisto myöntää odottaneensa parempaa menestystä. (Kuva AOP)

Päävalmentaja Matti Haavisto muistutti huonosta onnesta ja useasta neljännestä sijasta.

MM-KISAT Suomen mitalisaldoksi Seefeldin MM-kisoista jäi vai Iivo Niskasen pronssimitali 15 kilometrin perinteisestä hiihdosta. Esimerkiksi Krista Pärmäkoski saavutti vuosi sitten olympialaisissa kolme mitalia, nyt hän oli lähellä mitalia vain päämatkallaan perinteisen 10 kilometrin kisassa sijoittuen neljänneksi.

Viikonloppuna kisatussa naisten päätösmatkan 30 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailussa Pärmäkoski oli sijalla 11. Vuonna 2011 maailmanmestaruuteen yltänyt Matti Heikkinen kertoi puolestaan miesten kisat päättäneen 50 kilometrin kilpailun jälkeen lopettavansa uransa. Heikkisen sijoitus oli myös 11. Yhdistetyn miehet hiihtivät hyvin, mutta menestyksen kompastukseksi kohosi mäkihyppyosuus.

Suomen päävalmentaja Matti Haavisto myöntää olevansa pettynyt Suomen mitalisaldoon ensimmäisissä johtamissaan arvokisoissa. Julkisuudessa ovat olleet myös erimielisyydet lausunnoissa päävalmentajan sekä Kerttu Niskasen välillä.

– Isossa kuvassa homma on hallussa. Ymmärrän, että yksittäisiä epäonnistumisia tulee urheilijoille ja huollolle. Ne ovat joukkueen sisäisiä asioita, joita ei kannata julkisuudessa käsitellä, Haavisto totesi Yle Urheilulle päätösmatkojen jälkeen.

Hän myönsi kuitenkin odottaneensa parempaa menestystä ja muistutti, että Suomella oli ollut kisoissa myös epäonnea.

– Liian monta neljättä sijaa jäi käteen. Pallo ei aina pomppinut meille. Mitalisaldo näyttäisi ihan toiselta, jos ne neljännet sijat olisi hiihdetty sekunnin tai kaksi kovempaa, Haavisto spekuloi Ylelle.

Epäonneen lasketaan myös Iivo Niskasen ja Ristomatti Hakolan kaatumiset kilpailun aikana.

– Mitalit lasketaan ja mitalisaldoon olen pettynyt.

Norja sai MM-kisoista 25 mitalia ja Ruotsi viisi. Hiihtomaajoukkueen kausi jatkuu ensi viikonloppuna Holmenkollenilla ja sen jälkeen hiihdon maailmancupia kisataan Norjan Drammenissa. Maailmancup-kisat päättyvät Kanadan Quebecissa maaliskuun lopulla.

Lue myös: Ilkka Herolan hurja hiihto riitti yhdistetyssä viidenneksi – naiset taipuivat viestissä kuudensiksi

Kommentoi Facebookissa