Ilkka Herolan hurja hiihto riitti yhdistetyssä viidenneksi – naiset taipuivat viestissä kuudensiksi

Ilkka Herola oli MM-Seefeldissä yhdistetyn kisan nopein hiihtäjä.

Ilkka Herola oli MM-Seefeldissä yhdistetyn kisan nopein hiihtäjä. (Kuva AOP)

Ruotsin Stina Nilsson kukisti loppusuoralla Norjan Therese Johaugin.

MM-KISAT Seefeldin MM-kisojen päivän parhaan suomalaissuorituksen teki yhdistetyn kisassa Ilkka Herola, joka nousi mäkisosuuden jälkeen sijalta 24 peräti viidenneksi. Sijoitus on Herolalle uran paras arvokisasijoitus.

Eero Hirvonen lähti matkaan vain sekunnin erolla Herolaan, ja kaksikko hiihtikin pitkään yhdessä. Hirvonen kuitenkin kaatui vauhdikkaassa alamäessä hieman ennen puolimatkaa ja keskeytti. Leevi Mutrun sijoitus oli myös hienosti kymmenes, Arttu Mäkiaho päätyi sijalle 31.

Kisan voitti ensimmäisenä ladulle lähtenyt Norjan Jarl Magnus Riiber. Itävallan kokenut Bernhard Gruber kukisti loppukirissä Japanin Akito Watabe ja sijoittui toiseksi. Ilkka Herola oli koko kisan nopein hiihtäjä

Suomen naisten 4 x 5 kilometrin viestijoukkue haaveili MM-mitalista, vaikka Norjaa ja Ruotsia pidettiin etukäteen ylivoimaisina ennakkosuosikkeina. Ensimmäisellä osuudella Laura Mononen jäi kärjestä kuitenkin 18,8 sekuntia ja Krista Pärmäkosken viestiosuuden jälkeen ero oli jo 45 sekuntia.

Riitta-Liisa Roponen toi Suomen viimeiseen vaihtoon lähes kaksi minuuttia kärjestä jääneenä ja ankkurin Eveliina Piipon tullessa maaliin ero oli kasvanut kolmeen minuuttiin ja 47 sekuntiin. Suomen sijoitus oli lopulta kuudes. Raskaalla ladulla moni hiihtäjä sammui täysin.

– Kaikki, mikä tästä kropasta lähti, jäi ladulle, Riitta-Liisa Roponen tunnusti pettyneenä ja kyynelsilmin.

Toisella osuudella Norjan Ingvild Flugstad Östberg ja Ruotsin Frida Karlsson karistivat muut kannoiltaan, ja kolmanteen vaihtoon Charlotte Kalla toi Ruotsin lähes 20 sekuntia Norjaa ennen. Therese Johaug otti ankkuriosuudella Ruotsin Stina Nilssonin kiinni, mutta loppusuoralla ruotsalainen oli vahvempi. Kultamitali ratkesi 3,1 sekunnin erolla.

Päivän puheenaihe Seefeldissä oli MM-kisoissa tehty suuri dopingratsia. Sen tuloksena poliisi otti kiinni yhdeksän henkilöä, joista viisi oli hiihtäjiä. Hiihtäjät ovat Itävallan Dominik Baldauf ja Max Hauke, Viron Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu sekä Kazakstanin Aleksei Poltoranin.

Lue myös: Iivo Niskanen taisteli raskaassa kisassa MM-pronssille! – ”Aina sitä lähtee tavoittelemaan voittoa”

Kommentoi Facebookissa