Suomi sai sympaattiset tangokuninkaalliset – ”Täydennämme toisiamme”

Vuoden 2017 tangokuninkaalliset, Aino Niemi sekä Teijo Lindström aikovat jättää omanlaiset jälkensä tulevaan hallitsijakauteensa. – Teemme keikkaa suurella sydämellä ja vielä suuremmilla tunteilla.

Vuoden 2017 tangokuninkaalliset, Aino Niemi sekä Teijo Lindström aikovat jättää omanlaiset jälkensä tulevaan hallitsijakauteensa. – Teemme keikkaa suurella sydämellä ja vielä suuremmilla tunteilla. (Kuva Anne Anttila)

Hirvenmetsästystä harrastava Aino Niemi ja naiskuoroa johtava Teijo Lindström lupaavat tehdä tangovuodestaan ikimuistoisen.

TANGOMARKKINAT Tuore tangokuningatar ja menneen kevään ylioppilas Aino Niemi, 18, ei harmittele, vaikka ovet lääketieteelliseen eivät vielä avautuneetkaan.

– Mitään en ole menettänyt. Päinvastoin. Nyt nautitaan vuosi kuningattarena ja katsotaan sen jälleen tilanne uudelleen. Tähtäimessä on kuitenkin lääkärin ammatti, joten tulen hakemaan lääkikseen vielä uudemman kerran. Laulamisen rinnalla on hyvä olla myös toinen ammatti.

Myös kahden tunnin yöunilla ensimmäiseen päiväänsä tangokuninkaana herännyt Teijo Lindström, 39, kuvailee tuntemuksiaan sadunomaisiksi.

– Sanotaanko näin, että hieman on hölmistynyt olotila. Onneksi entiset tangokunkut ovat antaneet hyviä neuvoja ja korostaneet pitämään pään kylmänä ja tossut tiukasti maassa. Tämä ei liene vaikeaa, sillä olen jo pitkään toiminut 140-jäsenisen naiskuoron johtajana, uusi tangokuningas veistelee hyväntuulisena.

Aino Niemi kuuluu kaikkien aikojen nuorimpiin tangokuningattariin. – Aion kääntää nuoruuden edukseni.
Aino Niemi kuuluu kaikkien aikojen nuorimpiin tangokuningattariin. – Aion kääntää nuoruuden edukseni. (Kuva Anne Anttila)

Syksyllä hirvenpyyntiin

Kouvolalainen Aino Niemi on nuoresta iästään huolimatta kokenut laulaja. Aino valittiin vuonna 2013 Tangojunioriksi, joka oli omalla tavallaan lopullinen lähtölaukaus tangon tielle.

– Ikävuosistani huolimatta tykkään vanhoista tangoista ja ihailen suunnattomasti myös niiden esittäjiä.

Myös Ainon harrastukset, kuten hirvenmetsästys ja kirkkovenesoutu, ovat osoitus siitä, että nuori kuningatar arvostaa perinteisiä ja hyvin maanläheisiä asioista.

– Ilman menneisyyttä ei ole tulevaisuuttakaan. Lisäksi koen olevani hyvin tavallinen, tavallisista asioista tykkäävä ihminen. Kannan vastuuta myös omasta jaksamisestani, joten kiireestä huolimatta yritän ottaa aina aikaa myös itselleni. Seuraava tavoite on päästä syksyn hirvijahtiin, kuningatar selvittää hymyillen.

Valtakunnassa on nyt kaikki hyvin, kun Teijo sai pienennettyä kruununsa. – Voittolaulun lauloin jalokivet olkapäillä, mutta nyt tiedän, että nenäliinapaketilla on tässä työssä monenlaista virkaa.
Valtakunnassa on nyt kaikki hyvin, kun Teijo sai pienennettyä kruununsa. – Voittolaulun lauloin jalokivet olkapäillä, mutta nyt tiedän, että nenäliinapaketilla on tässä työssä monenlaista virkaa. (Kuva Anne Anttila)

”Fanitan Katri-Helenaa”

Orimattilan tuore kruunupää Teijo Lindström suhtautuu tuleviin askelkuvioihin rennon vapautuneesti.

– Nyt kun tämä kruunukin pysyy päässä, niin voin jopa hengittää vapaammin, Teijo paljastaa naureskellen.

Tangokuningas Lindström sanoo saavuttaneensa voiton myötä yhden suurimmista unelmistaan. Teijo on osallistunut Tangokisoihin kaksi kertaa aikaisemmin.

– Kruunu on ison työn tulos, joten pyrin nauttimaan saavutuksestani avoimin mielin. Kaikki on uutta ja osittain jopa outoa, mutta taustalla on hyvä ja ammattitaitoinen porukka. Luotan siihen, että tie kuninkaana kantaa ja voin olla kruunun arvoinen hallitsijakauteni jokaisena päivänä. Teen parhaani.

Musiikin monitaituriksi luonnehdittu tangokuningas sanoo olevan armoton Katri Helena -fani.

– Näin Suomi 100 -juhlavuonna voin sanoa, että Katri-Helena on Suomen sinivalkoisin ääni. Arvostan suunnattomasti hänen kaltaistaan artistia.

Tangokaraoken SM-voittajakolmikko edusti suomalaista tangontulkintaa parhaimmillaan. Vasemmalla voittaja Martti Leppäniemi, keskellä kolmanneksi tullut oopperatähti Päivi Rantala sekä toiseksi sijoittunut Antti Kytöluhta.
Tangokaraoken SM-voittajakolmikko edusti suomalaista tangontulkintaa parhaimmillaan. Vasemmalla voittaja Martti Leppäniemi, keskellä kolmanneksi tullut oopperatähti Päivi Rantala sekä toiseksi sijoittunut Antti Kytöluhta. (Kuva Anne Anttila)

 

Martti on Suomen paras tangokaraokelaulaja

Tangokuninkuuden lisäksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla kisailtiin myös Tangokaraoken SM-voitosta. Kisan teemana oli Suomi 100. Finaalissa esiintyi 16 tasokasta laulajaa, joista valtaosa oli harrastanut jo vuosia karaokea. Joukosta löytyi myös ansiokkaita muusikoita.

Voiton vei pitkän linjan kokenut artisti, seinäjokinen Martti Leppäniemi. Kisan toiseksi lauloi niin ikään seinäjokinen Antti Kytöluhta ja kolmannen sijan nappasi tiukan kaksintaistelun päätteeksi tamperelainen Päivi Rantala.

Kolmikon ainoa nainen Päivi Rantala on erikoistunut myös oopperaan ja esiintyy tällä hetkellä Waltteri Torikan tähdittämässä Sillanpää-oopperassa.

Tuomariston puheenjohtaja Tarja Raivion mukaan voittajakolmikko edusti parhaimmillaan perinteistä suomitangon tulkintaa.

– Syvyyttä, herkkyyttä ja tunnelmaa. Ääni ratkaisi, mutta mukana oli oltava myös elämänmakuista karismaa, Raivio tiivistää.

Kommentoi Facebookissa