Suomi teki sen sittenkin – Leijonat ryhdistäytyi ja taisteli voiton USA:sta!

Mikko Rantanen riemuitsee Suomen voittomaalista Sebastian Ahon ja Veli-Matti Savinaisen puristuksessa.

Mikko Rantanen riemuitsee Suomen voittomaalista Sebastian Ahon ja Veli-Matti Savinaisen puristuksessa. (Kuva AOP)

Alkusarjassa kompuroinut maajoukkue raivasi tiensä jo neljän parhaan joukkoon.

JÄÄKIEKKO Leijonien alkusarja jääkiekon MM-kisoissa oli sujunut sen verran takkuisesti, että kukaan ei uskaltanut odottaa kovin paljoa, kun puolivälierässä vastaan asettui A-lohkon voittaja USA. Suomen maalissa aloitti Harri Säteri ja Jesse Puljujärvi sai jälleen mahdollisuuden Sebastian Ahon ja kokeneen Mika Pyörälän vierellä.

Suomi aloitti ottelun yrittämällä rauhoittaa nopeana joukkueena tunnetun USA:n peliä. Vaarallisin tilanne syntyi kahdeksan peliminuutin kohdalla, kun Juuso Hietanen laukoi aloitusvoiton jälkeen kiekon amerikkalaismaalin tolppaan. Juhamatti Aaltonen karkasi läpiajoon kun 15 minuuttia oli kulunut, mutta epäonnistui Jimmy Howardin yllättämisessä.

Toisen erän alussa Suomi pääsi pelaamaan ylivoimaa, jonka aikana Mikko Rantanen pääsi iskemään irtokiekosta Suomen johtoon. Syöttöpisteen kirjasivat Sebastian Aho ja Veli-Matti Savinainen. Jenkit tuhlasivat energiaa jäähyilyyn, mutta kokosivat itseään erän loppuun mennessä. Kolmanteen erään lähdettiin tasaisessa ottelussa kuitenkin Suomen johdossa.

Viimeisessä erässä USA:n innostus kostautui jälleen jäähyilynä. Niistä joukkue selvisi, mutta Suomen vastahyökkäyksen päätteeksi Joonas Kemppainen onnistui siirtämään takatolpalta lukemiksi 2–0 kun pelikello näytti lukemaa 46.49.

Ottelun loppu oli raivoisaa taistelua, kun USA otti maalivahdinkin pois. Amerikkalaiset saivat jäähyn ajassa 58.08, mutta kaiken lisäksi myös Atte Ohtamaa sai kiinnipitämisestä jäähyn ajassa 58.46. Viimeiset minuutit Harri Säteri seisoi kuin muuri maalillaan, kun USA sai moneen kertaan yrittää lusikoida tasoitusta maalin edestä.

– Voita oikeat peli, oli Juhani Tami Tammisen odotettu kommentti ottelun jälkeen.

Toisessa päivän puolivälierässä Venäjä voitti Tshekin 3–0. Iltaotteluissa kohtasivat otteluparit Kanada–Saksa, joka päättyi 2–1 sekä Ruotsi–Sveitsi loppulukemin 3–1.

  • Suomi kohtaa Ruotsin välieräottelussa lauantaina.

Kommentoi Facebookissa