Surullisia hukkumistapauksia – alle 10-vuotias tyttö putosi vanhempiensa veneestä

Valitettavasti apu ei aina ehdi ajoissa, erityisesti nuorten hukkumistapaukset koskettavat.

Valitettavasti apu ei aina ehdi ajoissa, erityisesti nuorten henkilöiden hukkumistapaukset koskettavat. (Kuva Fotolia)

Aikaisin aamulla 17-vuotias poika oli hukkunut hypättyään hyppytornista veteen.

ONNETTOMUUS Poliisi on raportoinut viikonvaihteessa tapahtuneista surullisista hukkumisonnettomuuksista. Lauantai-iltana noin klo 20.00 aikaan Hollolassa Vesijärven Komonselällä alle 10-vuotias tyttö putosi vanhempiensa veneestä veteen ja menehtyi.

Tyttö saatiin pelastettua paikalle tulleeseen toiseen veneeseen, jossa mukana ollut sairaanhoitaja aloitti välittömästi tytön elvytyksen, mutta elvytyksestä huolimatta tyttö menehtyi. Asiaa tutkitaan kuolemansyyn tutkintana, joten siitä ei tiedoteta enempää.

Hätäkeskukseen oli ilmoitettu aikaisemmin samana päivänä aamulla klo 04 jälkeen, että nuori 17-vuotias mieshenkilö oli hypännyt Kuopiossa Väinölänniemen hyppytornista veteen. Uhri oli vielä noussut pintaan mutta sen jälkeen vajonnut pinnan alle.

Laiturilla oli useita nuoria, jotka olivat nähneet hypyn ja huomanneet uhrin vajoavan pinnan alle. Useat paikalla olleista nuorista olivat hypänneet veteen ja yrittäneet löytää pinnan alle vajonnutta uhria tuloksetta.

Paikalle hälytettiin nopeasti apua ja pelastuslaitoksen yksiköt löysivät uhrin vedestä. Uhria yritettiin elvyttää mutta hänet todettiin tapahtumapaikalla menehtyneeksi. Tapahtumapaikalla oleva hyppytorni oli suljettu ja pääsy estetty lukollisella ovella. Hyppytorniin pääsee kiipeämällä torniin johtavan ja lukossa olevan portin yli tai sivusta.

Kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta ja poliisi jatkaa asian selvittämistä kuolemansyyn tutkintana. Paikalla olleille henkilöille on järjestetty kriisiapua.

Kommentoi Facebookissa