Susia on metsästetty laittomasti Lapissa – ”Erityisen julmalla tavalla aiheutettu eläimille suurta kärsimystä”

Tapahtumapaikkatutkinnan perusteella teko on kohdistunut useampaan eläimeen.

Tapahtumapaikkatutkinnan perusteella teko on kohdistunut useampaan eläimeen. (Kuvituskuva Fotolia)

Törkeä metsästysrikos paljastui rajavalvonnan yhteydessä Sallassa.

METSÄSTYSRIKOS Lapin rajavartiosto tutkii epäiltyä törkeää metsästysrikosta, jossa susia on metsästetty laittomasti 30.1.2021 Etelä-Sallan alueella. Tapahtumapaikkatutkinnan perusteella teko on kohdistunut useampaan eläimeen ja siinä on erityisen julmalla tavalla aiheutettu eläimille suurta kärsimystä.

Rikos paljastui rajavalvonnan yhteydessä ja siinä on suoritettu esitutkintatoimenpiteitä yhteistoiminnassa Kainuun rajavartioston ja Lapin poliisilaitoksen kanssa. Rikoksen tutkintaa varten Lapin rajavartiosto pyytää yleisöhavaintoja henkilöistä ja ajoneuvoista lauantain 30.1. ajalta Hautajärven ja Selkälän tien väliseltä moottorikelkkauralta sekä Hautajärven Niitselyksentieltä.

Päivän aikana Niitselyksentiellä on ollut ainakin Nissan-merkkinen henkilöauto, jolla liikkeellä olleita henkilöitä pyydetään ottamaan yhteyttä Lapin rajavartiostoon. Kyseisellä autolla liikkuneita ei epäillä rikoksesta, mutta heillä voi olla tapahtumiin liittyviä havaintoja.

Havainnot ja muu mahdollinen asiaan liittyvä tieto pyydetään ilmoittamaan Lapin rajavartiostolle puhelimitse numeroon 0295 42 5010 Lapin rajavartioston johtokeskukseen tai sähköpostitse osoitteeseen rikostorjunta.lr@raja.fi

Lue myös: Suurpedot aiheuttavat huolta ja työtä maatiloilla – ”Vahinkoja täytyy ehkäistä ensisijaisesti metsästyksellä”

Kommentoi Facebookissa