Susijengillä jopa realistinen mahdollisuus Pariisin 2024 olympialaisiin

Espanja voitti koripallon 2022 EM-kisojen puolivälieräottelussa upeasti taistelleen Suomen koriluvuin 100-90. (Kuva Fiba.Basketball)

Susijengin MM-kisapaikka merkitsee myös mahdollisuutta jatkaa taistelua pääsystä Pariisin 2024 olympiakoripalloturnaukseen.

KORIPALLO Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi on jo varmistanut paikan 2023 MM-kisoihin. Saavutus on kova, koska MM-kisoihin pääsee Euroopasta vain 12 maata.

Vuonna 2024 Susijengillä olisi sauma vieläkin kovempaan saavutukseen. MM-kisapaikka nimittäin takaa, että Susijengillä on mahdollisuus olympiaturnaukseen.

Olympiakisojen isäntämaa Ranska on varmasti mukana Pariisissa. Lisäksi Euroopasta pääsee miesten olympiaturnaukseen maksimissaan kuusi maata. Kaikkiaan olympiakoripallossa on mukana 12 maata.

MM-kisoissa 2023 automaattisen olympiapaikan saa turnauksen kaksi parasta Euroopan maata. Lisäksi neljä seuraavaksi parasta Euroopan maata saa paikan olympiakoripallon jatkokarsintoihin, jotka pelataan kesällä 2024 ennen olympialaisia.

Susijengi oli EM-kisoissa tänä vuonna kahdeksan parhaan joukossa. Näin ollen olympiapaikasta voi puhua realistisena tavoitteena, vaikka haastavaa Pariisin pääsy tietysti onkin.

Susijengi on paljolti riippuvainen NBA-tähdestään Lauri Markkasesta. Jos Markkanen ei ole mukana ensi vuonna MM-kisoissa, voitaneen olympiahaave unohtaa.

Suomi on ollut miesten olympiakoripallossa mukana kahdesti. Helsingissä 1952 Suomi sai automaattisen paikan kisajärjestäjänä. Tokion 1964 olympiakorikseen Suomi saavutti paikan karsintojen kautta.

Viimeksi suomalainen palloilujoukkue on osallistunut kesäolympialaisiin Moskovassa 1980. Silloin miesten jalkapallomaajoukkue sai paikan kisoihin, kun useat länsimaat boikotoivat Moskovan olympialaisia protestiksi Neuvostoliiton Afganistanissa harjoittamille raakalaismaisille sotatoimille.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Petteri Koposen upea ura on ohi – NBA jäi palkkasyiden takia väliin

Kommentoi Facebookissa