Suuren huumetutkinnan seuraus – poliisi takavarikoi kaksi konepistoolia ja pikakiväärin

Kuvassa poliisin takavarikoimia ampuma-aseita, muun muassa Suomi-konepistooli sekä Uzi. (Kuva Poliisi)

Poliisi on tutkinut laajaa huumausaineisiin, ampuma-aseisiin sekä dopingaineisiin liittyvää rikosepäilykokonaisuutta.

SALAKULJETUS Sisä-Suomen poliisilaitos on paljastanut Keski-Suomessa poikkeuksellisen suuren huumausaineiden salakuljetus- ja levittämisoperaation. Poliisi epäilee maahan tuodun syksyn 2021 ja kesän 2022 välisenä aikana yhteensä 54 kg amfetamiinia ja kaksi kiloa kokaiinia. Huumausaineet epäillään tuodun Ruotsin kautta Suomeen ja huumausaineiden katukauppa-arvo olisi ollut noin kolme miljoonaa euroa.

– Rikosepäilykokonaisuuteen liittyy yli kymmenen epäiltyä, heistä seitsemän on edelleen tutkintavankeudessa. Iältään epäillyt ovat noin 30-40-vuotiaita. toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ari Rutanen.

Poliisin käsityksen mukaan epäillyillä on ollut tietyt johtosuhteet ja hierarkia siten, että kahdella epäillyllä on ollut aktiivisin rooli päätöstentekijöinä.

– Lisäksi on ollut toteuttajaporukkaa, joka on osallistunut esimerkiksi aineiden sekä rahavarojen siirtelyyn ja säilyttämiseen, rikoskomisario Ari Rutanen jatkaa.

Poliisi on takavarikoinut rikosepäilyyn liittyen noin 30 kg amfetamiinia, amfetamiini on pääosin vahvuudeltaan noin 30-prosenttista. Lisäksi poliisi on takavarikoinut useita sarjatuliaseita, muun muassa Suomi– sekä Uzi-konepistoolin, 860 käyttöjakson verran dopingaineita, noin 44 000 euroa käteistä rahaa sekä useita autoja ja moottoripyöriä.

Lisäksi poliisi on takavarikoinut tässä esitutkintakokonaisuudessa toimintakuntoisen Emma-pikakiväärin. Poliisin tiedossa ei ole, että rikosepäilyihin liittyen ampuma-aseita olisi käytetty uhkausmielessä vaan aseita on todennäköisesti hankittu keräilytarkoituksessa.

Lue myös: Tulli tutki matkatavaroiden joukkoon kätkettyjä rahoja – noin 300 000 euron arvosta käteistä

Kommentoi Facebookissa