Sveitsi ja USA nyt jääkiekon MM-kisojen suurimmat mestarisuosikit

Sveitsi on nyt jääkiekkoilun suurmaa. (Kuva AOP)

Sveitsi ja Yhdysvallat ovat voittaneet jääkiekon MM-kisoissa toistaiseksi kaikki ottelunsa. Nämä molemmat kärkijoukkueet pelaavat upeaa jääkiekkoa.

JÄÄKIEKKO Sveitsi voitti jääkiekon MM-kisoissa Riiassa sunnuntaina Tshekin maalein 4-2. Samalla Sveitsi varmisti jo lohkovoittonsa, vaikka alkusarjassa sillä on jäljellä vielä yksi ottelu, jossa se kohtaa tiistaina turnausisäntä Latvian.

Sveitsi kohtaa puolivälieräottelussa Riiassa ensi torstaina Saksan tai Tanskan. Selviö on, että Sveitsi lähtee otteluun ylivoimaisena suosikkina.

Sveitsi voitti MM-hopeaa 2013 ja 2018. Vuosina 2021-2023 se on voittanut nyt 15 perättäistä MM-kisojen alkulohko-ottelua. Hämmästyttävästä putkestaan huolimatta Sveitsi ei ole ollut kuitenkaan arvoturnausten mitalipeleissä 2018 MM-hopeansa jälkeen.

Sveitsi on MM-kisoissa erittäin vahva mestarisuosikki. Siitä kertoo fakta, että Kanada oli lauantaina Sveitsiä vastaan välillä alakynnessä ja Tshekki oli toisessa erässä täysin ottavana osapuolena Sveitsiä vastaan.

Sveitsin vahvuudesta joku voi olla yllättynyt, mutta mitään yllättävää siinä ei lopulta ole. Sveitsin joukkueessa on Nico Hischierin, Kevin Fialan ja Nino Niederreiterin kaltaisia NHL:n huippupelaajia. Ja onhan Sveitsin kotoisen NLA-liigankin taso todella kova.

Sveitsin ohella kova mestarisuosikki on kaikki ottelunsa Tampereella voittanut Yhdysvallat. Amerikkalaiset jyräsivät Suomen Leijonatkin 4-1.

Sunnuntaina Yhdysvallat murskasi Ranskan peräti 9-0. Suomelle Ranska hävisi tiukan taiston päätteeksi 3-5, mutta Ruotsilta tuli sen jälkeen ranskalaisille turpaan maalein 0-4 ja Yhdysvallat-ottelu oli Ranskalta jo totaalinen romahdus.

– Tavoitteenamme oli saada otteluun hyvä startti, mutta niin ei käynytkään. Olimme ensimmäisessä erässä 0-3 -tappioasemassa. Yritimme pysyä rauhallisina pukuhuoneessa, toipua ja tulla toiseen erään kovemmin, mutta ei onnistunut, summasi NHL:ssä pelannut Ranskan päävalmentaja Philippe Bozon IIHF:n nettisivujen mukaan.

Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen totesi viime keskiviikkona Ranskan antaneen Suomelle Ruotsia kovemman vastuksen. On mielipidekysymys, oliko Ranskan vahvuus Suomea vastaan suomalaisten huonoutta. Ruotsi ja Yhdysvallat veivät yksilötaidollaan ja liikkuvuudellaan Ranskalta jalat alta heti kättelyssä.

Jalonen lyttäsi keskiviikkona toimittajan arvion, että kyse olisi ollut Ranskaa vastaan pakkopullaottelusta. Ruotsille ja Yhdysvalloille tilanne vaikutti toiselta. Pelin tasoittamiseksi olisi tarvittu eri jaot.

Sarjapaikkansa Ranska on varmistanut. Viimeisessä alkusarjaottelussaan tiistaina Ranska kohtaa Saksan ja pelaa siinä matsissa enää kunniasta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jääkiekon MM-kisoissa epäreilu ohjelma – kisaisäntä Leijonat yksi hyötyjistä

Kommentoi Facebookissa