Syksyn suositellut kotimaiset romaanit, ole hyvä!

Listasimme 15 uutta kotimaista romaania, jotka kannattaa lukea.

KIRJAT Syksyn kotimaisten romaanien mukana voit lähteä matkalle ihmissuhteiden tragikoomisuuteen, sukutarinoiden juoniin, erityisherkän poikkeusyksilön maailmaan, nykymaailmamme kauneuteen ja kaameuteen, työelämämme shownäyttämöön. Näiden kirjojen parissa aikasi ei käy tylsäksi, osasta julkaisemme myöhemmin kirja-arvion.

Claes Andersson: Hiljaiseloa Meilahdessa

Vanha kirjailija Otto jatkaa sielun pohdiskelua ja ärtyy yhä enemmän maailman typeryydestä ja petollisuudesta. (WSOY)

Anna-Kaari Hakkarainen: Kristallipalatsi

Oman aikamme kuvaus, jossa menestystä mitataan sillä miltä näyttää ja miten osaa myydä elämänsä täydellisenä brändinä. Digitaalisen ajan Dorian Grayn muotokuva, joka saa miettimään täydellisen maailman mahdottomuutta. (Tammi)

Antti Heikkinen: Matkamies maan

Siitä mitä voisi tapahtua nyt tai koska tahansa ja missä tahansa, liikkeellepanevina voimina muutos, raha ja rakkaus – tai niiden kaipuu. (Siltala)

Mikko-Pekka Heikkinen: Poromafia

Tarina perheestä, jengisodasta ja saamelaisesta elämäntavasta. Utsjokea hallitseva Nelihangan suvun päämies pororuhtinas riitaantuu esikoispoikansa kanssa. Pohjoisen kansan uhoa, huumoria unohtamatta. (Johnny Kniga)

Pekka Hiltunen: Onni

Osuva aikalaistodistus työelämän muutoksesta, journalismin vaihtumisesta markkinointialustaksi ja nykyihmisen tarpeesta löytää sisäinen rauha kevyin ponnisteluin. (WSOY)

Riitta Jalonen: Kirkkaus

Herkkyyden tavoittava tarina uusiseelantilaisesta kirjailija Janet Framesta, poikkeusyksilöstä ja kirjoittamisen pakosta. Maailmanmaineeseen nousutta kirjailijaa hoidettiin aiheetta vuosikausia psykiatrisessa sairaalassa. (Tammi)

Helmi Kekkonen: Vieraat

Episodiromaani Virginia Woolfin kuuluisien tajunnanvirtaromaanien tapaan. Joukko ihmisiä esitellään illallisjuhliin valmistautumassa ja elämänsä risteyskohdassa. Pinnan alla käsitellään vanhemmuuden ja lapsuuden kompleksisuutta ja katoavien hetkien painoa. ( Siltala)

Mooses Mentula: Jääkausi

Tarina koulumaailman kipupisteistä, peloista ja ystävyydestä, pärjäämisestä kiusaamisen ja kilpailun maailmassa. Mitä tapahtuu opettajan ottaessa vastuulleen oppilaan hädän. (WSOY)

Miika Nousiainen: Juurihoito

Isästä, joka lähti ja pojista, jotka lähtivät etsimään isäänsä. Matka vie monen mutkan kautta Australian peräkylille, sen aikana paljastuu suvun salaisuuksia ja löytyy uusia perheenjäseniä. (Otava)

Antti Ritvanen: Miten muistat minut

Äidistä, joka antaa taiteelleen kaiken ja pojasta, joka antaa äidilleen anteeksi. Taiteellisesti lahjakkaan äidin ja sivuun torjutun lapsen tarina. (Otava)

Pirkko Saisio: Mies, ja hänen asiansa

Intensiivinen kertomus asianajajamiehen piinaviikosta, menneisyydestä, joka tavoittaa nykypäivän. Onnistuu haastamaan älyllisesti päähenkilönsä ja myös lukijan. (Siltala)

Peter Sandström: Laudatur

Aikuisesta miehestä, jonka perhe-elämä ei ole sellaista kuin hän toivoi ja odotti. Tarina kumppanuudesta, etäisyydestä ja ennen kaikkea rakkaudesta ja siitä miten moneen se muuntuu. (Kustantamo S&S)

Anja Snellman: Lähestyminen

Kertoo monenlaisesta lähestymisestä, ja luopumisesta; merimatkasta, romaanin valmistumisesta, elämän etenemisestä, arvojen muuttumisesta, Välimerestä, surusta, erosta ja kuolemasta. (WSOY)

Pajtim Statovci: Tiranan sydän 

Esikoiskirjallaan Kissani Jugoslavia valloittanut kirjailija kertoo nyt matkasta Euroopan laidalta toiselle ja ihmisen kyvystä ja halusta päästä perille itsestään ja löytää paikkansa maailmassa. (Otava)

Antti Tuomainen: Mies joka kuoli

Trilleri ja musta komedia elämästä ja kuolemasta, rakkaudesta ja petoksesta. Yhden miehen elämä ja sen tarkoitus. (Like)

  • Kirjoittaja on Vanhan Rauman kirjakauppias ja Päivän Lehden kulttuurituottaja.

Kommentoi Facebookissa