Syntymässä on kaikkien aikojen ME – suomalaiset ovat hullaantuneet luomupuuroon

Luomupuurosta voi tehdä vaikkapa kantarellipuuron.

Luomupuurosta voi tehdä vaikkapa kantarellipuuron. (Kuva Hanne Ahonen/ Pro Luomu)

Luomupuuroa tarjotaan sadoissa päiväkodeissa sekä kaikissa Suomen vankiloissa ja varuskunnissa.

RUOKA Luomupuuron maailmanennätys -tempaus on saanut tarttumaan kauhan varteen runsaasti puuronystäviä. Luomupuuroa syövät ennätyspäivänä 6.9. sadattuhannet suomalaiset. Kampanjassa on mukana noin 230 tahoa ja yli 400 000 annosta luomupuuroa.

Luomupuuron maailmanennätyksen tarkoituksena on, että mahdollisimman moni syö luomupuuroa yhden päivän aikana. Tempaukseen on ilmoittautunut joukoittain hyvin erilaisia toimijoita pienistä kahviloista ja luomutiloista isoihin elintarvikeyrityksiin ja kaupunkeihin.

Mukana on muun muassa satoja päiväkoteja ja kouluja, kymmeniä ravintoloita, hotelleja ja huoltoasemia sekä useita Suomen suurlähetystöjä ulkomailla, joista kaukaisin Canberra Australiassa.

Luomupuuron ME -tempaus juhlistaa satavuotiasta Suomea ja on osa Syödään yhdessä -teemaa. Tapahtumaa koordinoivan Pro Luomun toiminnanjohtaja Marja Riitta Kottila kertoo luomupuuron valikoituneen Suomen juhlavuoden teemaksi, koska se on perinteinen suomalainen ruoka, joka on jokaisen ulottuvilla. Luomu sopii juhlavuoteen ja vahvistaa Suomen mainetta puhtaan luonnon ja ruuan maana.

– Luomupuuron raaka-aineena voi olla suomalainen laadukas luomukaura tai vaikka luomupuolukat, jotka on kerätty maailman laajimmilta luomukeruualueilta Suomesta, opastaa Kottila raaka-aineiden valintaan.

Yksi luomupuuron ME -tempauksen 200 kumppanista on Rikosseuraamuslaitos, joka tarjoaa ennätyspäivänä luomupuuroa kaikille vangeille sekä vankiloiden henkilökunnalle. Tempaukseen lähdettiin mukaan, jotta voitaisiin lisätä tietoutta vankiloiden päivittäisistä vastuullisista valinnoista.

– Osallistumalla ennätyksentekoon haluamme tukea luonnonmukaisia ja ympäristöä säästäviä valintoja, sekä edistää terveyttä ja työllisyyttä, kertoo erikoissuunnittelija Tatja Kivimäki Rikosseuraamuslaitokselta.

Myös armeijassa marssitaan ennätyspäivänä luomupuuron voimalla. Varuskuntien ruokahuollosta vastaava Leijona Catering Oy oli yksi ensimmäisiä kampanjan kumppaneita. Koko Suomen varusmiehet lusikoivat ME-pottiin jopa 17 000 annosta luomupuuroa.

Jos keittää luomupuuron kotona omalla hyväksi havaitulla reseptillä, ennätyksentekoon voi ottaa osaa sosiaalisessa mediassa. Maailmanennätyksen tekijäksi pääsee jakamalla kuvan omasta luomupuurosta 6.9. tunnistella #luomupuuronME esimerkiksi Instagramissa, Twitterissä tai Facebookin luomupuuron ME -tapahtumasivulla.

Luomupuuron ME -tempauksen järjestää Pro Luomu ry  ja Luomualan koordinaatiohanke yhdessä lukuisten yhteistyökumppanien kanssa.

Kommentoi Facebookissa