Syyte murhasta – äiti hukutti lapsensa, yritti ensin myrkyttää

Äiti kiistää murhan, mutta on myöntänyt lapsensurman. (Kuvituskuva Fotolia)

Nainen vangittiin sairaalassa, ja esitutkinnan aikana hänet määrättiin mielentilatutkimukseen.

MURHASYYTE Noin nelikymppiselle tamperelaisnaiselle on luettu syyte murhasta. Syytteen mukaan äiti yritti myrkyttää puolivuotiaan tyttölapsensa kuoliaaksi. Kun lapsi ei kuollut, äiti hukutti tytön, toteaa syyttäjä.

Ohikulkija löysi kuolleen tyttölapsen Tampereen Särkijärven Lukonlahden rantavedestä toukokuun 22. päivänä viime keväänä. Muutaman kilometrin päästä löytyi nainen, joka oli pudonnut tai hypännyt sillalta Pyhäjärventielle.

Sillalta pudonneen naisen tapauksen tutkinnan yhteydessä paljastui, että kyseessä oli rantavedestä hukkuneena löytyneen tytön äiti. Poliisi alkoi tutkia tapausta murhan nimikkeellä.

Nainen vangittiin sairaalassa, ja esitutkinnan aikana hänet määrättiin mielentilatutkimukseen. Jotain mielentilatutkimuksen tuloksesta voi päätellä siitä, että nainen vastaa syytteisiin videoyhteydellä Niuvanniemen sairaalasta Kuopiosta.

Syyttäjän mukaan nainen oli etsinyt netistä tietoja myrkyn vaikutuksista. Tarkoituksena oli tehdä henkirikos. Äiti syötti lapselleen myrkkyä, mutta uhri oksensi aineet eikä menehtynyt myrkkyyn. Sen jälkeen äiti laittoi tytön rattaisiin, lähti rannalle ja hukutti lapsen, väittää syyttäjä.

Äiti kiistää murhan, mutta on myöntänyt lievemmän rikoksen. Puolustuksen mukaan kyseessä on lapsensurma.

Lue myös: Mies paloi pahoin onnettomuudessa – omakotitalo ei kärsinyt palovahinkoja

Kommentoi Facebookissa