Syyte taposta vasta 16-vuotiaalle – ”Puukko uhrin omassa kädessä osui vahingossa kaulaan”

Nuorukaista syytetään muun muassa taposta, tapon yrityksestä ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Nuorukaista syytetään muun muassa taposta, tapon yrityksestä ja huumausaineen käyttörikoksesta. (Kuva AOP)

Myös tapahtumapaikalla ollut toinen mies sai nuorukaisen kertoman mukaan vahingossa puukosta.

TAPPO Vasta 16-vuotiaalle nuorukaiselle on Tampereella luettu syyte taposta. Tapahtumaketju alkoi viime kesänä, kun nuorukainen oli oleskellut ensin Tampereen keskustassa. Pojan seurassa oli myös hänen äitinsä.

Kun pojalla ei ollut majapaikkaa, lähdettiin kävellen muutaman kilometrin päässä Haapalinnassa asuvan miehen asunnolle. Asunnossa syntyi riita 16-vuotiaan pojan ja huoneenhaltijan välillä. Talon isäntä syytti poikaa huumausaineiden varastamisesta. Pojan kertoman mukaan mies uhkasi lyödä häneltä puisella mailalla hampaat suusta.

Poika väittää, että riitelyn tuoksinassa asunnon isäntä tarttui puukkoon. Kaksikko kamppaili, ja siinä tilanteessa puukko osui miehen kaulaan. Syyttäjän mukaan kaulaan syntyi seitsemän senttiä pitkä pistohaava. Puukon terä lävisti kaulalaskimon, ja kaulavaltimo katkesi lähes kokonaan. Asunnon isäntä menehtyi runsaaseen verenvuotoon.

Nuorukainen kiistää syytteen taposta. Hänen mielestään kyse oli hätävarjelusta. Syytetty kertoo, että puukko oli uhrin itsensä kädessä, ja kamppailun tiimellyksessä se osui vahingossa hänen kaulaansa.

Toisen syytteen nuorimies sai tapon yrityksestä. Tapahtumapaikalla ollut toinen mies yritti taltuttaa nuorukaista, ja hänkin sai osumaa puukosta. Nuorukaisen kertoman mukaan tämäkin puukotus oli vahinko. Pienempiä syytteitä tuli huumausaineen käyttörikoksesta.

Kaikki tilanteessa henkiin jääneet olivat käyttäneet muun muassa amfetamiinia ja kannabista.

Lue myös: Poliisi vähäsanainen viikonvaihteessa paljastuneesta henkirikoksesta – toinen epäillyistä on alaikäinen

Kommentoi Facebookissa