Poliisi vähäsanainen viikonvaihteessa paljastuneesta henkirikoksesta – toinen epäillyistä on alaikäinen

Poliisilla sanoo, että epäillyn nuoren iän vuoksi asiasta ei tiedoteta.

Poliisilla sanoo, että epäillyn nuoren iän vuoksi asiasta ei tiedoteta enempää. (Kuva AOP)

Poliisi kertoo tutkivansa Haapalinnan lauantaiaamun tapahtumia tappona.

HENKIRIKOS Viikonvaihteessa Aamulehti kertoi Tampereella Haapalinnan alueella tapahtuneesta henkirikoksesta. Lehti perusti tietonsa muun muassa naapuriin, joka oli herännyt viereisestä asunnosta kuuluneisiin huutoihin ja avunhuutoihin.

Sisä-Suomen poliisi tiedottaa tutkivansa Haapalinnan lauantaiaamun tapahtumia tappona, tapon yrityksenä sekä törkeän pahoinpitelyn yrityksenä. Rikosnimikkeet saattavat esitutkinnan edetessä muuttua.

Surmansa saanut oli vuonna 1979 syntynyt mies. Vuonna 1977 syntynyt mies sai vakavia vammoja, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa. Teosta epäillään vuonna 2003 syntynyttä nuorta sekä vuonna 1984 syntynyttä naista.

Molemmat ovat ulkopaikkakuntalaisia. He ovat sukua keskenään ja olivat vieraina uhrin asunnossa. Vuonna 1977 syntyneen miehen osalta asiaa on tutkittu törkeän pahoinpitelyn yrityksenä.

Poliisi kertoo, että se ei ole tiedottanut asiasta aiemmin, koska viikonlopun aikana ei ole ehditty kuulustelemaan kuin asianosaisia.

– Esitutkinnan turvaaminen henkirikoksen kyseessä ollessa on ensiarvoisen tärkeää. Eräille median edustajille on kuitenkin todistajien kontaminointi tärkeämpää, Sisä-Suomen poliisi kritisoi.

Poliisilla sanoo myös, että sillä ei ole enempää tiedottamisen tarvetta asiassa, eikä myöskään epäillyn nuoren iän vuoksi asiasta tiedoteta lisää.

Lue myös: Erimielisyydet koulun pihalla kärjistyivät alaikäisen puukotukseen – apuun soitettu kaveri saapui isänsä kanssa

Kommentoi Facebookissa