Syytteen nostaminen seitsemänvuotiaan pojan murhasta siirtyy – epäilty mielentilatutkimuksessa

Helsingin käräjäoikeus on päätöksellään määrännyt epäillyn mielentilatutkimukseen.

Helsingin käräjäoikeus on päätöksellään määrännyt epäillyn mielentilatutkimukseen. (Kuva AOP)

Poliisi odottaa vielä lausuntoja myös muun muassa teknisen rikostutkinnan tuloksista.

HENKIRIKOS Arabianrannassa jouluaattona tapahtuneen henkirikoksen tutkinta on edennyt, ja poliisi on kuulustellut kaikki asianosaiset sekä useita todistajia. Poliisi odottaa vielä lausuntoja muun muassa teknisen rikostutkinnan tuloksista, uhrin ruumiinavauksesta sekä rikoksesta epäillylle tehdyistä kokeista, joista selviää esimerkiksi, oliko epäilty tekohetkellä päihtynyt.

Epäilty pyysi tekohetkisen mielentilansa tutkimista jo esitutkinnan aikana. Helsingin käräjäoikeus määräsi 18.1.2019 tekemällään päätöksellä epäillyn mielentilatutkimukseen.

– Tämän vuoksi esitutkinta ei tule valmistumaan aikaisemmin päätettyyn syytteen nostamisen määräaikaan 6.3.2019 mennessä. Syyttäjä tulee hakemaan määräajalle jatkoa. Uutta päivämäärä ole vielä tiedossa, mutta todennäköisesti se tulee olemaan myöhemmin keväällä, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi kuulustelee rikoksesta epäiltyä seuraavan kerran vasta esitutkinnan loppuvaiheessa.

– Hänen kuulemisensa ennen sitä ei ole tarkoituksenmukaista. Tapahtumien kulku on tarkentunut esitutkinnan aikana, mutta emme voi avata sitä tai teon mahdollista motiivia julkisuuteen aiempaa tarkemmin ennen kuin olemme kuulustelleet epäiltyä, Kanth perustelee.

Henkirikoksen epäilty tekijä on 36-vuotias mies, ja rikoksen uhri seitsemänvuotias poika. Epäilty on uhrin eno, joka oli jouluaattona uhrin perheen vieraana. Tapahtumahuoneistossa oli teon alkaessa paikalla kaksi perheen aikuista ja uhrin lisäksi myös toinen alaikäinen lapsi. Tapahtuma on saanut alkunsa yllättäen ja teossa on käytetty teräasetta.

Lue myös: Seitsemänvuotiaan pojan murhasta epäilty käytti teräasetta – tekijä on uhrin eno

Kommentoi Facebookissa