Taas syyte esihenkilölle – psykoosipotilas löi hoitajaa nyrkillä leukaan

Viime viikolla vastaavanlaiset syytteet menivät nurin Pirkanmaan käräjäoikeudessa. (Kuvituskuva Fotolia)

Neljä hoitajaa tarvittiin antamaan psykoosipotilaalle iltapala ja lääkkeet.

TYÖSUOJELU Nokian Pitkäniemen sairaalan esihenkilölle on jälleen luettu syyte työsuojelurikoksesta. Tässä tapauksessa psykoosipotilas oli lyönyt hoitajaa nyrkillä leukaan. Sairaanhoitopiirille syyttäjä vaatii 45 000 euron yhteisösakkoa.

Väkivallanteko sattui Pitkäniemen sairaalassa elokuussa 2020. Peräti neljä hoitajaa tarvittiin antamaan psykoosipotilaalle iltapala ja lääkkeet. Naispuolinen hoitaja antoi lääkkeet ja kolme miestä oli turvana. Vartijaa ei katsottu aiheelliseksi kutsua paikalle.

Hoitajat arvioivat, että kaikki sujuu hyvin koska potilas oli päivällä ollut rauhallinen. Lääkkeet saatuaan potilas pyysi päästä tupakalle. Miespuolinen hoitaja sanoi, ettei se käy. Kun potilas ei uskonut viestiä, naishoitaja toisti sen.

Eristyshuoneessa patjalla istunut potilas pomppasi pystyyn ja löi naishoitajaa voimakkaasti nyrkillä leukaan. Hoitaja paiskautui päin seinää ja loukkasi alaselkänsä. Hän sai mustelman leukaan ja huuli halkesi.

Syytteen mukaan hoitajien esihenkilö laiminlöi velvollisuutensa valvoa turvallisuusmääräysten noudattamista. Hoitajille ei annettu riittävästi väkivallan hallintaa koskevaa koulutusta. Esihenkilö ei myöskään selvittänyt vaaroja eikä tarkkaillut työympäristön ja työyhteisön tilaa.

Syyttäjä vaatii hoitajien esihenkilölle sakkoja. Pirkanmaan sairaanhoitopiirille vaaditaan 45 000 euron yhteisösakkoja. Viime viikolla vastaavanlaiset syytteet menivät nurin Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Lue myös: Potilas paiskasi hoitajan päin seinää – esihenkilöiden syytteet hylättiin

Kommentoi Facebookissa