Takakontissa matkustaneen valtiosihteeri Virtasen tapaus – poliisi antoi suullisen huomautuksen

Valtiosihteeri Samuli Virtanen ikuisti itsensä suomalaiseen poliittiseen muistiin ja huumorin aiheeksi vuosikausiksi.

Valtiosihteeri Samuli Virtanen ikuisti tempauksella itsensä suomalaiseen poliittiseen muistiin ja huumorin aiheeksi vuosiksi. (Kuva AOP)

Kuljetukselle ei ollut ulkopuolista silminnäkijää, mutta epäilty myönsi teon.

TAKAKONTTI Helsingin poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan liikennerikkomuksesta, jonka epäillään tapahtuneen Kesärannantiellä 11. kesäkuuta 2017.

Esitutkinnassa selvisi, että liikennerikkomuksesta epäilty meni auton takakonttiin ja kulki siellä muutaman kymmenen metrin matkan yleisellä tiellä noudattamatta tieliikennelain mukaista turvavyön käyttövelvollisuutta.

– Tapahtumalle ei ollut ulkopuolista silminnäkijää, mutta epäilty on myöntänyt teon. Poliisi on antanut epäillylle suullisen huomautuksen, toteaa rikoskomisario Pekka Seppälä Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi huomauttaa, että Kesärannantie on yleistä tietä, mutta käytännössä siitä liikennöidään vain yhdelle kiinteistölle, joten liikenne on melko vähäistä.

– Kuljetuksessa ei aiheutunut muille kuin epäillylle haittaa. Annettu huomautus katsotaan riittäväksi seuraamukseksi tässä asiassa, rikoskomisario Pekka Seppälä jatkaa.

Poliisi on lopettanut esitutkinnan, eikä asiaa lähetetä syyttäjälle syyteharkintaan.

Poliisi ei mainitse tapauksen yhteydessä nimiä, mutta yhteys on helppo päätellä. Kesärannantien varrella Meilahdessa sijaitsee pääministerin virka-asunto, ja pääministeri on tunnetusti Juha Sipilä. Päivämäärä puolestaan on sama, jolloin ulkoministeri Timo Soinin valtiosihteerin Samuli Virtasen kerrotaan poistuneen palaverista pääministerin luota omaperäisellä tavalla.

Poliittisesti asiassa oli merkittävää se, oliko pääministeri Sipilä puhunut totta vakuuttaessaan, että hallituspuolueilla ei ollut täsmällisistä suunnitelmaa valmiina perussuomalaisten hajoamisen varalta.

Tapaus sai aikaan tuhansia palstamillimetrejä erityisesti Alma Median lehdissä, satoja kommentteja sekä kymmeniä huvittavia meemejä sosiaalisessa mediassa. Sekä lopuksi nyt yhden huomautuksen poliisilta.

Kommentoi Facebookissa