Talenttiverkostosta löytyy startup-kumppaneita ja työntekijöitä

Yrittäjille, korkeakouluille sekä opiskelijoille tarkoitettu innovaatio- ja rekrytointialusta, mahdollistaa myös startup-yhtiökumppanien etsinnän.

Yrittäjille, korkeakouluille sekä opiskelijoille tarkoitettu innovaatio- ja rekrytointialusta, mahdollistaa myös startup-yhtiökumppanien etsinnän. (Kuva Suomen Yrittäjät)

Slush-tapahtumassa esiteltävässä alustassa on jo 40 korkeakoulua, 6 000 opiskelijaa ja 350 yritystä.

YRITYSTOIMINTA Suomen Yrittäjät on avannut Talenttiverkosto.fi-palvelun, jota esitellään tänään alkavassa Slush-tapahtumassa.

– Opiskelijoiden katse kohdistuu usein suuremman kokoluokan korporaatioihin. Pk-sektoria ei kannata sivuuttaa. Yhä useampi opiskelija työllistyy pk-yrityksiin tai perustaa sellaisen, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen muistuttaa.

Talenttiverkosto on yrittäjille, korkeakouluille sekä korkeasti koulutetuille ja opiskelijoille tarkoitettu innovaatio- ja rekrytointialusta, joka mahdollistaa nyt myös startup-yhtiökumppanien etsinnän. Verkostossa on jo 40 korkeakoulua, 6 000 opiskelijaa ja korkeakoulutettua ja 350 yritystä.

Yrittäjä löytää verkostosta työntekijän, harjoittelijan tai projektityöntekijän. Yliopisto tai ammattikorkeakoulu puolestaan tavoittaa yritykset, jotka haluavat opiskelijoiden työskentelevän projekteissaan ja joilla on tarjolla työmahdollisuuksia nuorille korkeakouluosaajille.

Startup-kentällä yrittäjyydestä inspiroitunut voi hakeutua palvelun kautta kokeneemman yrittäjän oppiin tai muodostaa oman tiiminsä.

– Suuryrityksiin verrattuna pienet ja keskisuuret yritykset ovat monesti joustavampia ja dynaamisempia ja siten ketterämpiä kumppaneita, oli kyse sitten tuotteen pilotoinnista tai sen jakelusta laajemmalle asiakaskunnalle, Pentikäinen sanoo.

Vakiintuneempi pk-yritys saa startupilta käyttöönsä uutta osaamista ja terävää näkemystä, jotka auttavat yritystä sopeutumaan toimialaa kohtaaviin haasteisiin ja kääntämään ne mahdollisuuksiksi.

– Startup-yhteistyö on pk-yrittäjälle kiihdytyskaista, joka vauhdittaa uudistumista, parantaa kilpailukykyä ja avaa ovia uusille markkinoille ulkomaita myöten.

Talenttiverkosto.fi-palvelun Slushissa esiteltävän uuden ominaisuuden ansiosta yrittäjyydestä kiinnostuneet voivat verkottua muihin yrittäjyydestä kiinnostuneisiin ja etsiä omiin startupeihin yhtiökumppaneita. Opiskelijat ja korkeakoulutetut voivat myös jatkossa etsiä yrittäjyyteen liittyviä työmahdollisuuksia.

– Mikään ei estä startup-yrittäjää tai -tiimiä loikkaamasta vakiintuneen pk-yrityksen puikkoihin. Päinvastoin konkariyrittäjien määrä on Suomessa jo sitä luokkaa, että varsin monella pk-firmalla on suoranainen pula yrityksen jatkajista, järjestöpäällikkö Joonas Mikkilä Suomen Yrittäjistä muistuttaa.

Pk-sektorin konkariyrittäjän verkostoista, johtamiskokemuksesta ja toimialatuntemuksesta riittää aloittelevalle startup-yrittäjälle ammennettavaa. Tarjolla voi olla myös kovaa pääomaa: moni startup-yhteistyötä tekevistä pk-yrittäjistä on mukana startupissa sijoittajana tai omistajana.

Suomen Yrittäjät

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, yli 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä puolet on yksinyrittäjiä ja puolet työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät noin 650 000 henkilöä. Suomen Yrittäjät löytää Slushista 30.11.–1.12. omalta osastoltaan. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Kommentoi Facebookissa