Talvi yllätti nyt Finnairin – yli 60 lentoperuutusta, useita myöhästymisiä ja majoitustila loppui

Kotimaan ja Euroopan liikenteessä viivästykset ovat todennäköisiä tänään keskiviikkona, mutta suurimmalta osin Finnairin lentoliikenne palautuu normaaliksi torstain aikana.

Kotimaan ja Euroopan liikenteessä viivästykset ovat todennäköisiä tänään keskiviikkona, suurimmalta osin Finnairin lentoliikenne palautuu normaaliksi torstain aikana. (Kuva Finnair)

Huonon sään aiheuttamiin häiriöihin ja kerrannaisvaikutuksiin on varauduttava vielä lähipäivinä.

LENTOASEMA Maanantainen myrsky Keski-Euroopassa ja eilisen sankan lumipyryn aiheuttamat Helsinki-Vantaan lentoaseman kiitotierajoitteet ruuhkauttivat pahoin Helsinki-Vantaan lentoaseman tiistain ja keskiviikon vastaisena yönä. Lentoaseman talvikunnossapitoa on arvostettu tähän asti jopa kansainvälisesti.

Finnairin mukaan osaltaan tilanteeseen vaikutti myös Ilmailualan unionin ylityökielto. Lentoyhtiö joutui perumaan yli 60 yhdensuuntaista lentoa ja lisäksi useat lennot myöhästelivät.

– Olemme äärimmäisen pahoillamme myöhästymisistä ja lentojen peruuntumisista. Pyydämme häiriöitä anteeksi kaikilta asiakkailtamme. Asiakaspalvelumme pääsi ruuhkautumaan pahasti, eikä Etelä-Suomesta löytynyt majoitustilaa kaikille asiakkaillemme, joiden vaihtoyhteys katkesi Helsinki-Vantaalla, sanoo Finnairin asiakaskokemusjohtaja Piia Karhu.

Korvaavia yhteyksiä on etsitty ja viestitty asiakkaille läpi yön. Työ jatkuu vielä tänään keskiviikkona.

– Toimitimme asiakkaillemme illan ja yön aikana ruokaa, juomista ja huopia lentoasemalle kaiken saatavilla olleen määrän. Etsimme lepotiloja ensimmäiseksi lapsiperheille, vanhuksille sekä muille akuuttia lepoa tarvitseville matkustajille. Poikkeusjärjestelyt eivät nyt kuitenkaan olleet riittäviä, mistä olemme todella pahoillamme.

Kun asiakkaalle on saatu tehtyä uusi varaus, se näkyy matkustajalle Finnairin mobiilisovelluksessa tai verkkosivuilla kohdassa ”Varaukseni”. Finnair on suunnitellut yön aikana miten liikenne saadaan normalisoitua mahdollisimman pian. Paluu normaaliin liikennekiertoon ja uudelleenreititys vie kuitenkin aikaa.

Tämän hetkisen arvion mukaan kotimaan ja Euroopan liikenteessä viivästykset ovat todennäköisiä tänään keskiviikkona, mutta suurimmalta osin liikenne palautuu normaaliksi torstain aikana. Kaukoliikenne palautuu normaaliksi suurimmalta osin torstaina.

Kommentoi Facebookissa