Talviolympialaiset on nyt avattu – Janne Ahonen kantoi Suomen lippua

Suomen sinivalkoinen joukkue marssi mäkihyppääjä Janne Ahosen johdolla.

Suomen sinivalkoinen joukkue marssi mäkihyppääjä Janne Ahosen johdolla. (Kuva AOP)

Järjestyksessään 23. talviolympialaisten olympiatuli PyeongChangissa sytytettiin.

OLYMPIALAISET Mäkihyppääjä Janne Ahonen teki suomalaista urheiluhistoriaa PyeongChangin talviolympialaisissa Etelä-Koreassa.

Nyt 40-vuotias Ahonen on ensimmäinen suomalaisurheilija, joka osallistuu seitsemännen kerran olympialaisiin, ja myös ensimmäinen urheilija, joka on kaksi kertaa kantanut Suomen lippua olympialaisten avajaisissa. Hän kantoi Suomen lippua myös vuonna 1998 Naganossa.

– Jannen valinta lipunkantajaksi PyeongChangissa oli itsestään selvä päätös. Arvokas tehtävä tekee kunniaa hänen uralleen. Jannen menestystarina on tärkeä osa suomalaista urheiluhistoriaa, perusteli Suomen joukkueen johtaja Mika Kojonkoski.

Janne Ahonen itse piti lipunkantoa arvokkaana tehtävänä.

– Ilman muuta olin heti valmis kunniatehtävään, kun pyyntö tuli. Kannetaan lippua selkä suorana. Onhan tässä sekin, että olen viimeksi kantanut lippua 20 vuotta sitten olympialaisten avajaisissa, joten on tämä vähän ihmeellinen asia itsellenikin, Ahonen sanoi.

Avajaisseremonian päätteeksi kunnian olympiatulen sytyttämisestä sai Etelä-Korean Kim Yu-na, joka voitti taitoluistelun kultaa Vancouverissa vuonna 2010.

  • Lähde Suomen Olympiakomitea

Kommentoi Facebookissa