Tampa Bay Lightning taas mestariksi – Stanley Cup voitettiin jälleen ilman suomalaisia

Tampa Bay Lightning voitti 2021 toisen peräkkäisen Stanley Cupinsa (Kuva AOP)

Tampa Bay Lightning voitti 2021 toisen peräkkäisen Stanley Cupinsa. (Kuva AOP)

Tampa Bay Lighting voitti tänä vuonna toisen perättäisen Stanley Cupinsa. Joukkueessa ei pelannut suomalaisia.

JÄÄKIEKKO Floridalainen Tampa Bay Lightning on NHL:n Stanley Cup -mestari myös vuonna 2021. Torstaina päättyneessä loppuottelusarjassa Tampa Bay kukisti Montreal Canadiensin otteluvoitoin 4-1.

Viides ja ratkaisevaksi jäänyt finaaliottelu pelattiin keskiviikkona Tampassa. Lightning voitti ottelun maalein 1-0.

Ottelun ainoa maali syntyi toisen erän puolivälin jälkeen. Mestaruuden ratkaisseen osuman viimeisteli Ross Colton. Syöttöpisteet Coltonin maalista saivat David Savard ja Ryan McDonagh.

Lightningin venäläismaalivahti Andrei Vasilevski sai pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinnon Conn Smythe Trophyn. Vasilevski oli aloittavana maalivahtina pudotuspeleissä Tampa Bayn kaikissa 23 ottelussa.

Vasilevski, 26, debytoi NHL:ssä kaudella 2014-2015. Hän on pelannut urallaan 302 NHL-ottelua sekä 80 Stanley Cupin pudotuspeliottelua. Stanley Cupia hän oli voittamassa viime vuonnakin.

Stanley Cupin mestaruus on Tampa Bay Lightningille siis toinen perättäinen. NHL:ssä 1992 aloittanut seura voitti ensimmäisen mestaruutensa 2004 ja toisen 2020. Joukkue oli suurin suosikki myös kaudella 2018-2019, mutta hyytyi silloin pudotuspeleissä käsittämättömästi ensimmäisellä kierroksella.

Tampa Bay Lightningissa ei tälläkään kaudella pelannut suomalaisia. Stanley Cup on viime vuosina karttanut suomalaisia muutenkin.

Edellinen suomalainen Stanley Cup -voittaja on Olli Määttä, joka voitti mestaruuden Pittsburgh Penguinsissa 2016 ja 2017. Sen jälkeen Washington Capitals 2018, St. Louis Blues 2019 ja Lightning 2020 sekä 2021 ovat menneet mestaruuteen ilman suomalaisten apua.

Finaalit hävinneessä Montreal Canadiensissa suomalaisista pelasivat tällä kaudella Artturi Lehkonen, Jesperi Kotkaniemi sekä Joel Armia. Heistä Kotkaniemi joutui kahdessa viimeisessä finaaliottelussa katsomoon.

Montrealille jo finaaliin saakka selviäminen oli iso suoritus. Joukkuetta ei pidetty mestarisuosikkina.

Silti finaalisarjassa Montreal oli yllättävänkin aseeton. Kahdessa viimeisessä ottelussa Tampa Bay sai toki kovempaa vastusta, ja neljännen finaalin Tampa Bay voittikin, mutta paremmuudesta finaalisarjassa ei todellakaan ollut epäselvyyttä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kariutuuko Jukka Jalosen NHL-unelma? – ratkaiseva näytönpaikka Kiinassa

Kommentoi Facebookissa