Tanska nöyryytti Nuoria Leijonia

Lähipäivien aikana nähdään, onko Jukka Rautakorven eväät jo syöty. (Kuva AOP)

Lähipäivien aikana nähdään, onko Jukka Rautakorven eväät jo syöty. (Kuva AOP)

Jukka Rautakorven joukkueen muutettava suuntansa.

JÄÄKIEKKO Nuorten jääkiekko on usein viihdyttävää seurattavaa. Parhaimmillaan peli aaltoilee päästä päähän eikä virheitä pelätä samalla tavoin kuin miesten arvokisoissa. Lyhyen turnauksen aikana joukkueen on opittava nopeasti häviöistään ja sulauduttava kokemuksen kautta yhtenäiseksi kokoonpanoksi.

Suomen peli ei ole tällä hetkellä viihdyttävää, yhtenäistä eikä sitoutunutta. Viime yönä Jukka Rautakorven suojatit hävisivät Tanskalle varsinaisella peliajalla lukemin 3-2, joten kahden ottelun jälkeen Nuorten Leijonien pistetili pysyy edelleen pyöreässä nollassa.

Viime kisoissa Suomi saattoi voittaa pelejä poikkeuksellisen kovien yksilöidensä ansiosta, vuonna 2014 Karri Kivi puolestaan sai käännettyä joukkueensa katastrofaaliset otteet kiekolliseksi hallinnaksi juuri pudotuspelien kynnyksellä. Rautakorven on nyt venyttävä samaan. Lohkovoitto on jo karannut, tästä eteenpäin on otettava pakkovoittoja ja valmistauduttava pelkästään kovien maiden kohtaamiseen.

Ottelusta Tanskaa vastaan ei jäänyt juuri jälkipolville kerrottavaa. Heikosti pelannut Veini Vehviläinen vaihdettiin maalilta ensimmäisen erän jälkeen tilanteessa 2-0. Joachim Blichfeldt onnistui lisäämään puolen tunnin pelin jälkeen johtoa entisestään eikä Urho Vaakanaisen ja Kasper Björkqvistin maalit kolmannessa erässä enää auttaneet Suomea.

Venäjän ja Latvian pelissä kymmenen maalia

Yön muissa peleissä Venäjä kuritti Latviaa rumin lukemin, 1-9. KHL:ssä pelkästään tämän syksyn aikana tehot 15+15 summannut Kirill Kaprizov pyöräytti kypärätempun ja syötti kaksi maalia. Alexander Polunin sekä Mikhail Vorobyov viettivät neljän pisteen iltaa. Isäntämaa Kanada puolestaan voitti Slovakian 5-0.

Suomen Lohkossa Sveitsi onnistui nipistämään kaksi pistettä Tshekiltä. Sveitsi siirtyi kymmenisen minuuttia ennen loppua jo 1-3 -johtoon, mutta Tshekki onnistui nousemaan tasoihin ottelun loppuhetkillä, ilman maalivahtia. Jatkoaikaa ehti kulua vain 23 sekuntia, kun Sveitsin Nico Hischier viimeisteli loppulukemat 3-4.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa on ohjelmassa vain kaksi ottelua tulevana yönä. Bell Centressä kohtaavat Sveitsi ja Ruotsi, kun taas Air Canada Centren lehtereillä paremmuuden ratkaisevat Slovakia ja USA. Suomen seuraava ottelu on Ruotsia vastaan torstain ja perjantain välisenä yönä.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisojen tulokset, 27.-28.12.

 • Tanska – Suomi 3-2
 • Tshekki – Sveitsi 3-4 ja.
  T: Filip Chlapik 2+0, Michael Spacek 0+2, Jakub Zboril 0+2,
  S: Damien Riat 1+2, Nico Hischier 1+2, Calvin Thurkauf 1+1
 • Latvia – Venäjä 1-9
  V: Kirill Kaprizov 3+2, Alexander Polunin 2+2, Mikhail Vorobyov 0+4, Jegor Rykov 0+3, Danil Jurtaikin 1+1
 • Kanada – Slovakia 5-0
  K: Jeremy Lauzon 1+1, Anthony Cirelli 1+1, Thomas Chabot 1+1

Kommentoi Facebookissa