Taparattijuoppo pakeni poliisia hurjaa vauhtia – nopeutta jopa 215 km/h

Pysäytettävän auton kuljettaja havaitsi poliisiauton ja alkoi kiihdyttää voimakkaasti karkuun. (Kuvituskuva Fotolia)

Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 21 kertaa.

LIIKENNETURVALLISUUS Hämeen poliisi kertoo, kuinka torstaina kello 16.30 partio havaitsi Hollolassa valtatiellä 12 Sairakkalan kohdalla Hämeenkoskelta Lahteen päin tulevan ajoneuvon, jota kuljetti poliisin hyvin tuntema ajokortiton 35-vuotias mies.

Partio ilmoitti havainnostaan samalla valtatiellä Nostavan korkeuksilla olevalle partiolle, joka sai näköyhteyden autoon ja kääntyi sen perään. Pysäytettävän auton kuljettaja havaitsi poliisiauton ja alkoi kiihdyttää voimakkaasti karkuun. Kolmas poliisipartio sai mitattua pakenevalle nopeudeksi 215 km/h, kun kyseisellä tieosuudella on nopeusrajoitus 80 km/h.

Pakeneva auto nousi Jokimaan rampista ylös ja siihen kadotettiin hetkeksi näköyhteys. Partio huomasi auton kääntyvän Kyläkunnatielle. Partio seurasi takamatkalta autoa Kyläkunnantielle ja havaitsi auton tyhjänä Vinssikadulta.

Partio huomasi auton kuljettajan kävelevän lähistöllä aidatulla tehdasalueella ja kun mies näki poliisin, pyrki hän poistumaan näköpiiristä. Mies löytyi piiloutuneena tehdasalueelta puupinon päältä, josta hänet otettiin kiinni. Miehen hallusta löytyi paenneen auton avaimet. Autosta takavarikoitiin paikanetsinnän yhteydessä anastetuksi epäiltyjä sähkötyökaluja.

Mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta kieltäytyi huumausainepikatestistä, jonka vuoksi mies kuljetettiin ennen poliisivankilaan viemistä verikokeeseen. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 21 kertaa ja lähes jokaiseen kiinnijäämiseen on liittynyt myös päihteet.

Lue myös: Henkilöauton kuljettaja lähti ohittamaan hinausautoa – vastaan tuli raskas ajoneuvoyhdistelmä

Kommentoi Facebookissa