Tappara hävisi – runkosarjavoitto ei enää omissa käsissä

Tappara voitti CHL:n mestaruuden 2023. (Kuva C MORE)

KalPa voitti Tapparan Kuopiossa 3-0.

JÄÄKIEKKO Tämän kauden Euroopan mestari Tappara taipui tiistaina Kuopiossa. Kotijoukkue KalPa oli kirvesrintoja parempi maalein 3-0.

KalPa johti jo avauserän jälkeen 2-0, eikä Tapparan takaa-ajo lähtenyt käyntiin oikein missään vaiheessa. KalPan kapteeni Tuomas Kiiskinen lukeutui joukkueensa sankareihin tehoillaan 1+1. Robin Rahm saavutti nollapelin 31 torjunnalla.

Kiiskisestä tuli samalla KalPan historian ensimmäinen pelaaja, joka rikkoi 300 tehopisteen rajan SM-liigassa. Kiiskinen on kerännyt pääsarjassa tehopisteet 101+200=301.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli pettynyt.

– Onnittelut KalPalle pisteistä. He olivat tänään energisiä, aggressiivisia ja osoittivat jokaisessa vaihdossa haluavansa voittaa. He peittivät laukauksia ja taistelivat. Meille ei jäänyt muuta käteen kuin hyvät Olvin Vichyt tältä matkalta. Se oli siinä, Tapola summasi.

Tappara jatkaa SM-liigassa toisena. Runkosarjavoitto ei kuitenkaan ole sillä enää omissa käsissä.

Ilves on Tapparan kanssa tasapisteissä kummankin joukkueen pistesaldon ollessa 110. Ilveksellä on kuitenkin jäljellä vielä kolme ottelua ja Tapparalla enää kaksi ottelua. Kolmantena olevalla Lukolla on ennen kahta viimeistä otteluaan koossa 105 pistettä.

KalPa jatkaa sarjassa neljäntenä ja on kiinni puolivälierien kotiedussa. KalPa on neljä pistettä Pelicansia ja Kärppiä edellä. Seitsemäntenä oleva HIFK on jäänyt KalPasta viisi pistettä.

SM-liigan runkosarjan kausi päättyy ensi lauantaina. Tiukkaa taistelua käydään suorista puolivälieräpaikoista sekä viimeisestä puolivälieräkarsintapaikasta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen talviurheilutaso on huolestuttavan kapea

Kommentoi Facebookissa