Tappara ja Ilves juhlivat jatkoajalla

Tappara voitti CHL:n mestaruuden 2023. (Kuva C MORE)

Tappara voitti HIFK:n Helsingissä 3-2 ja Ilves Pelicansin Lahdessa 3-2. Molemmat välieräottelut ratkesivat jatkoerässä.

JÄÄKIEKKO SM-liigan välierät alkoivat perjantaina. HIFK kävi jo lähellä yllätystä Tapparaa vastaan, mutta lopulta Tappara voitti toisessa jatkoerässä.

Pelikello pysähtyi Nordiksella vasta aikaan 93.49. Kiekko pelattiin maalin eteen ja Veli-Matti Savinainen ratkaisi pelin Tapparalle.

Tappara johtaa välieräsarjaa nyt voitoin 1-0. Heti lauantaina pelataan toinen ottelu Helsingissä.

HIFK:lle tappio oli katkera. Joukkue johti 2-1 varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille saakka, mutta sitten Tappara nousi tasoihin ja pelastui jatkoerään.

Ilves voitti perjantaina ensimmäisen välierän Lahdessa Pelicansia vastaan. Ilves voitti 3-2-lukemin ensimmäisessä jatkoerässä.

Ilves johti ottelua pitkään 2-1-lukemin Dominik Masinin ja Joona Ikosen osumilla, mutta Pelicans tuli sitkeästi rinnalle. Topias Vilen tasoitti ottelun, kun pelikello näytti aikaa 59.41.

Jatkoerä oli kuitenkin sarjaan suosikkina lähteneen Ilveksen heiniä. Se ehti vanheta vain 2.10, kun Ilves ratkaisi pelin. Maalin teki Leo Lööf.

Ilves johtaa nyt välieräsarjaa otteluvoitoin 1-0. Sarjaa jatketaan heti lauantaina Lahdessa.

Tampereella päästään pelaamaan välieriä vasta ensi viikolla. Syynä ovat Antti Tuiskun tämän viikonlopun konsertit Nokia-areenalla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: TPS teki kovan ratkaisun – valmentaja vaihtuu

Kommentoi Facebookissa