Tappara oli runkosarjassa terästä – mutta nyt alkavat pudotuspelit

Tappara-kapteeni Jukka Peltola luotsasi mestarijoukkueen vakuuttavasti liigan runkosarjan voittoon.

Tappara-kapteeni Jukka Peltola luotsasi mestarijoukkueen vakuuttavasti liigan runkosarjan voittoon. (Kuva AOP)

Piste- ja maalipörssin voitot menivät myös kirvesrinnoille.

JÄÄKIEKKO Kiekkoliigan runkosarja saatiin päätökseen ja Päivän Lehden lukijat ennustivat oikein kärkijoukkueet. Gallupissamme Tappara oli ylivoimainen ykkönen, niin myös runkosarjassa. Se ei toki ollut kiekkofaneille yllätys.

Kirvesrinnat keräsivät 127 pistettä, ja ottivat 13 pisteen kaulan TPS:n mustapaitoihin. Lukijat ennustivat myös turkulaisten sijoituksen oikein, mutta kolmanneksi äänestettyyn HIFK:n joukkueeseen kohdistui suuremmat odotukset kuin runkosarjan päätteenä ollut yhdeksäs sija lopulta edellytti.

Suoran puolivälieräpelipaikan veivät KalPa, JYP, HPK ja Pelicans, pudotuspeleihin pääsivät myös Ässät, Kärpät, HIFK ja Ilves.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Ässät saa vastaansa Ilveksen ja Kärpät HIFK:n. Jos tamperelaiset selvittävät otteluparin, vastaan tulisi mestarisuosikki Tappara, mitä kohtaamista Tammerkosken rannalla on odotettu.

Ässien voittaessa se kohtaisi seuraavaksi TPS:n. Puolivälieristä tiedetään jo varmasti, että KalPa kohtaa Pelicansin ja JYP saa vastaansa HPK:n.

Liigan pistepörssin voitti Tapparan Henrik Haapala saldolla 15 + 45 = 60. Kun myös maalikuninkuus meni Tapparaan ja Veli-Matti Savinaiselle 30 maalilla, ei tarvitse ihmetellä miksi hallitseva mestari on jälleen ennakkosuosikki.

 

Kommentoi Facebookissa