Tappara tasoitti finaalivoitot – ja tulitti KalPan tähtivahdin vaihtoon

Denis Godla sai tilaisuutensa KalPan maalilla, kun Tappara tulitti Eero Kilpeläisen vaihtoon.

Denis Godla sai tilaisuutensa KalPan maalilla, kun Tappara tulitti Eero Kilpeläisen vaihtoon. (Kuva AOP)

Ottelusarjassa voitot ovat nyt 2–2, seuraava peli käydään jo tiistaina Tampereella.

JÄÄKIEKKO Kuopion KalPa johti kiekkofinaalien ottelusarjaa jo kahdella voitolla, jolloin sillä oli mahdollisuus siirtää ottelut katkaisupeliin. Mutta mitä pitemmälle ottelut menevät, sitä varmemmin Tappara tulee takaa rinnalle – ja usein myös ohi. Lauantaina kirvesrinnat kavensivat otteluvoitot lukemiin 1–2 ja tänään oli mahdollisuus tasoittaa tilit.

Kuopiolaisilla oli ottelun alussa maalipaikkansa, mutta Tapparan kapteeni Jukka Peltola aloitti maalitehtailun ensimmäisessä erässä 15 minuutin pelin jälkeen, KalPan karkean oman maalin takana sattuneen virheen seurauksena. Toisessa erässä maaliverkot olivat sitten kovilla kiekkotulituksessa.

Minuutti erän alusta Tappara-pakki Blake Parlett napautti rannelaukauksella ylänurkkaan luvuiksi 2–0. Sami Multanen onnistui vielä kaventamaan, mutta Jan-Mikael Järvinen vei tamperelaiset taas 3–1-johtoon. Kun Sebastian Repo laukoi laidasta vain 21 sekuntia myöhemmin hieman helpon oloisesti luvuiksi 4–1, oli se liikaa kuopiolaisten tähtivahti Eero Kilpeläiselle.

Tolppien väliin vaihdettiin Denis Godla, joka pitikin maalinsa lopun erää puhtaana, kun puolestaan Arttu Ilomäki kavensi tilanteeksi 4–2 Dominik Hrachovinan selän taakse.

Kolmannessa erässä Sebastian Repo teki toisen maalinsa ylivoimalla. Kun muut tilastomerkinnät koostuivat vain pienistä jäähyilyistä, tasoitti Tappara ottelusarjan 5–2-voitollaan.

Seuraava ottelu pelataan jo tiistaina Hakametsässä, mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Kommentoi Facebookissa