Tappara tyly vieras Helsingissä – ”Tosi hyvä suoritus”

Tappara on SM-liigan kestomenestyjiä. (Kuva Liiga)

Tappara voitti HIFK:n Helsingissä 4-0. Lukko katkaisi Ilveksen pitkän voittoputken.

JÄÄKIEKKO Tappara ei perjantai-iltana antanut HIFK:lle armoa Helsingissä. Tappara voitti Nordiksella 4-0.

Tapparan ykköshahmoksi nousi Niko Ojamäki. Hän teki Tapparan kaksi ensimmäistä maalia ja syötti päälle vielä yhden maalin.

– Alku oli vähän tahmaista, mutta kyllä me sitten saatiin paremmin pelistä kiinni ja pelasimme sitten kuitenkin aika ehjän 60-minuuttisen. Tosi hyvä suoritus ja kun Heljanko pelasi nollapelin, niin se on meille helppoa: tehdään vain pari maalia, niin voitetaan, Ojamäki summasi Sport Contentille.

Ojamäki on tullut Tapparaan tekemään tulosta. Hyökkääjä kasvatti perjantaina koko kauden maalimääränsä kahdeksaan osumaan.

– Olemme saanet nyt ylivoimaan hyvän rytmin ja Jori Lehterä on kyllä hyvä syöttämään kiekkoa, niistä on kiva laittaa verkon perukoille, Ojamäki kehui kokenutta Lehterää.

Lehterä sai kehut, mutta koko Tapparan ykkösketju oli perjantaina liekeissä.

– Saatiin ne pari maalia siihen. Käytimme suorat hyökkäykset hyväksi, eikä meillä sitten varmaan paljoa muita paikkoja ollutkaan. Aika tehokkaasti jätkät laittoivat samaan reikään etuyläseen, Ojamäki kehui.

Tappara on monen muun tavoin otteluruuhkassa. Lauantaina se kohtaa JYPin, itsenäisyyspäivänä Röglen CHL:n pudotuspelissä ja perjantaina paikallispelissä Ilveksen.

– Täytyy pitää vain remmi kireellä, Ojamäki suunnitteli.

Pelicans oli myös kovassa iskussa. Se murjoi Oulun Kärpät peräti 6-2-lukemin.

Tapparasta Lahteen kesken kauden napattu Tyler Kelleher tykitti tehot 1+2 ja samaan saldoon ylsi myös Lenni Killinen. Joni Ikonen teki Pelsulle puolestaan kaksi maalia.

Pelicans on sarjassa nyt kolmantena. Kärpät on vasta seitsemäntenä.

JYPin hyvä vire sai jatkoa, kun se kaatoi KooKoon 4-2. JYP on voittanut viidestä edellisestään neljä ja on kurottanut jo kymmenen parhaan joukkoon. KooKoo on voittanut vain yhden edellisestä viidestään ja pudonnut jo sijalle 12.

Kierroksen kärkipeli pelattiin Raumalla. Lukko kaatoi Ilveksen 4-1 ja katkaisi viimein Ilveksen pitkän voittoputken.

Ilves oli voittanut ennen tätä iltaa peräti kahdeksan ottelua putkeen. Tuloksen myötä Lukko nousi takaisin sarjakärkeen. Julius Mattila oli Lukon tehomies tehoilla 1+1.

Teksti Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli

Lue myös: Qatarissa meheviä yllätyksiä – Marokko puhuu jo MM-kullasta

Kommentoi Facebookissa