Tappara vaikeuksien jälkeen voittoon – ”KooKoo hyökkää hyvin”

Tappara on SM-liigan kestomenestyjiä. (Kuva Liiga)

Tappara voitti KooKoon maalein 4-2 ja johtaa välieräsarjaa nyt otteluvoitoin 2-1.

JÄÄKIEKKO Tappara voitti KooKoon maanantaina 4-2 ja otti SM-liigan välieräsarjassa 2-1-johdon. Sitkeä KooKoo taisteli, mutta konemainen Tappara käänsi pelin itselleen ja samalla myös sarjan.

KooKoo pelasi hyvin, mutta ei riittävän hyvin.

– Tiukkaa pelaamista tämä kuitenkin oli. Puolustimme pääsääntöisesti hyvin, mutta pikkuisen paremmin meidän olisi pitänyt pystyä kääntämään ja sitä kautta oltaisiin saatu ehkä vähän enemmän hyökkäyspelaamista, KooKoon päävalmentaja Olli Salo sanoi C Morella.

Saloa harmitti se tapa, miten KooKoo laski maaleja maanantaina. Tapparan toinen maali tuli kuin lahjana Veli-Matti Savinaiselle, joka sai kiekon tuomarin luistimesta suoraan tekopaikkaan.

– Se miten nuo maalitkin tuli. Tuossa viimeisessä alivoima oli juuri päättynyt ja siitä pääsi vielä Tappara rankaisemaan. Tokassa erässä tuli se tuomarin kautta, mutta kyllä me itse myös vähän kerjäsimme sitä. Ilkeitä maaleja kumminkin, Salo harmitteli.

KooKoo tuli toiseen erään vahvasti ja pääsi yllättämään Tapparan.

– Toisen erän alkuun tuli maali ja se vähän ehkä meitä lamaannutti. Olimme vähän ihmeissämme, miten tässä tällä tavalla voi käydä. Sitten jatkettiin siitä ja saimme tärkeät maalit, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola mietti.

Lopulta Tapparan tasainen koneisto oli KooKoolle liikaa. Se jauhoi tarvittavat maalit.

– Hyvä tasainen peli, missä oli paljon tapahtumia. KooKoo hyökkää hyvin, heillä on hyviä hyökkääjiä ja pakit pystyy tukemaan hyökkäyksiä. Itse pystyttiin tänään kamppailemaan hyvin. Tasaväkinen taisto ja onneksi saatiin voitto, Tapola sanoi.

Tappara johtaa välieräsarjaa nyt voitoin 2-1. Seuraava ottelu pelataan tiistaina Kouvolassa.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: TPS murskasi Ilveksen – ”Ei annettu kaverille mitään”

Kommentoi Facebookissa