Tarja Halonen YK:n pääsihteerin rauhanvälityksen neuvoa-antavan paneelin jäseneksi

Tarja Halonen toimi Suomen ensimmäisenä naispuolisena valtionpäämiehenä.

Tarja Halonen toimi Suomen ensimmäisenä naispuolisena valtionpäämiehenä. (Kuva AOP)

Paneeli tarjoaa pääsihteerille neuvontaa ja näkemyksiä konflikteista ja rauhanprosesseista.

RAUHANVÄLITYS Presidentti Tarja Halonen on nimitetty YK:n pääsihteerin rauhanvälityksen korkean tason neuvoa-antavan paneelin jäseneksi. Paneeli on YK:n pääsihteeri António Guterresin aloite rauhanvälitykseen liittyvien toimien tehostamiseksi.

YK:n pääsihteerin rauhanvälityksen korkean tason neuvoa-antava paneeli tarjoaa pääsihteerille neuvontaa ja näkemyksiä konflikteista ja rauhanprosesseista. Paneelin jäsenet ovat kokeneita rauhanvälityksen ja diplomatian asiantuntijoita.

Rauhanvälitys on noussut entistä tärkeämpään rooliin kansainvälisessä ulkopoliittisessa keinovalikoimassa. YK:n tavoitteena on lisätä rauhanvälityskapasiteettia sekä tukea alueellisia ja kansallisia rauhanvälitystoimia.

Suomi tulee ulkoministeriön lausuman mukaan jatkamaan määrätietoista panostusta kansainväliseen rauhanvälitystoimintaan sekä kansallisen dialogi- ja rauhanvälityskapasiteetin rakentamista valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon mukaisesti.

Ulkoministeri Timo Soini toimii yhdessä Turkin ulkoministerin kanssa YK:n rauhanvälityksen ystäväryhmän puheenjohtajana.

Kommentoi Facebookissa