Tässä on Opelin tulokas suosittujen crossovereiden luokkaan

Crossland X istuu muotoilultaan varsin saumattomasti saksalaismerkin nykymallistoon.

Crossland X istuu muotoilultaan varsin saumattomasti saksalaismerkin nykymallistoon. (Kuva Opel)

Opel Crossland X haastaa Renault Capturin ja kumppanit.

AUTOT Opelilla on tällä hetkellä kova vauhti päällä, ja GM:n omistuksessa oleva saksalaismerkki aikoo lanseerata peräti seitsemän uutuutta tänä vuonna. Crossoverit ovat parhaillaan kovassa huudossa, ja niinpä Opelkin esittelee kaksi uutta tulokasta tähän luokkaan seuraavien kuukausien aikana.

Niistä ensimmäinen on nimeltään Crossland X, ja tämä auto korvaa saksalaisten mallistossa pienten tila-autojen luokkaan kuuluneen Merivan. Tilamallit ovat muuttuneet crossovereiden ja katumaastureiden puristuksessa kovin epätrendikkäiksi, joten Opel reagoi tilanteeseen kompaktilla crossoverilla.

Crossland X:ään saa mm. mukautuvat valot täysledeillä, head up -heijastusnäytön, 180 asteen perutuskameran, pysäköintiavustimen, kaistavahdin ja erilaisia turvallisuuteen liittyviä avustimia.
Crossland X:ään saa mm. mukautuvat valot täysledeillä, head up -heijastusnäytön, 180 asteen perutuskameran, pysäköintiavustimen, kaistavahdin ja erilaisia turvallisuuteen liittyviä avustimia. (Kuva Opel)

Auton muodot edustavat samaa linjaa muiden nyky-Opeleiden kanssa, eli takimmaiset kattopilarit ovat ”kelluvaa” mallia ja kyljistä löytyy terävät muotopokkaukset. Nokan ja perän linjoissakaan ei ole suuria yllätyksiä, eli Crossland X istuu muotoilultaan varsin saumattomasti saksalaismerkin nykymallistoon.

Se ei ole kuitenkaan pintansa alta niin saksalainen kuin voisi luulla, koska auto on tehty ranskalaisen PSA-konsernin perusrakenteelle. Crossland X:ssä hyödynnetään siis samaa pohjalevyä kuin mm. Peugeot 2008:ssa, joka kuuluu Opelin kompaktin crossoverin pahimpiin kilpailijoihin. Auton pituus on hitusen yli 4,2 metriä, eli se on 16 senttiä kompaktiluokan Astraa lyhyempi, mutta korkeutta on 10 senttiä enemmän.

Tämä tuo mukanaan myös korkeamman ajoasennon, jota crossovereiden ostajat kovasti arvostavat. Tilan tunnetta voi korostaa vielä lisävarustelistalta löytyvällä lasikatolla, ja myös muu varustetarjonta on tämän päivän tasolla. Niinpä Crossland X:ään saa mm. mukautuvat valot täysledeillä, head up -heijastusnäytön, 180 asteen perutuskameran, pysäköintiavustimen, kaistavahdin ja erilaisia turvallisuuteen liittyviä avustimia.

Tavaratilan 410 litran perusvetoisuutta mainostetaan luokkansa suurimmaksi, ja lisäksi takapenkkejä pystyy liikuttamaan pituussuunnassa 150 millin verran.
Tavaratilan 410 litran perusvetoisuutta mainostetaan luokkansa suurimmaksi, ja lisäksi takapenkkejä pystyy liikuttamaan pituussuunnassa 150 millin verran. (Kuva Opel

Lisäksi tarjolle tulee Opelin oma OnStar-viestintäsysteemi sekä Applen CarPlayn ja Android Auton kanssa yhteensopiva IntelliLink-tietoviihdejärjestelmä. Sitä voi käyttää jopa kahdeksantuumaisen kosketusvärinäytön kautta.

Tavaratilan 410 litran perusvetoisuutta mainostetaan luokkansa suurimmaksi, ja lisäksi takapenkkejä pystyy liikuttamaan pituussuunnassa 150 millin verran. Moottorivalikoimasta ei kerrota vielä mitään, mutta sekin lienee samaa perua Peugeotin kanssa. Vaikka Crossland X:ssä on tiettyä katumaasturihenkisyyttä, se on aina etuvetoinen. Nelivetoisesta SUV:sta kiinnostuneet asiakkaat ohjataan suunnilleen samaa kokoluokkaa edustavan Mokka X:n suuntaan.

Näiden lisäksi Opelin mallistoon ilmestyy loppuvuodesta vielä kolmas X-kirjaimella merkitty auto, eli pykälää suurempi Grandland X. Se tehdään muuten Peugeot 3008:n pohjalle, eli saksalais-ranskalainen yhteistyö crossovereiden merkeissä saa jatkoa jo pian.

Kommentoi Facebookissa