Tästä tehtävästä poliisille jäi hyvä mieli – laavuretkellä metsään eksynyt perhe löytyi nopeasti

Poliisipartio käytti eksyneiden tarkan sijainnin määrittämiseksi poliisin dronea.

Poliisipartio käytti eksyneiden tarkan sijainnin määrittämiseksi poliisin dronea. (Kuvituskuva Sami Hätönen/ Poliisi)

Lämpökameralla varustettu kuvauskopteri havaitsi eksyneet muutamassa minuutissa.

ETSINTÄ Lounais-Suomen poliisin viikonloppu on sisältänyt noin 800 hälytystehtävää. Viikonlopun aikana on ollut myös tehtävä, josta poliisin kertoman mukaan kaikille jäi hyvä mieli.

Satakunnan alueella lapsiperhe oli lähtenyt laavuretkelle metsään. Marraskuun pimeä ilta ja synkkä metsä kuitenkin pudottivat perheen kartalta. Hetken samoiltuaan ja tilanteen todettuaan perhe totesi yksituumaisesti, etteivät he löydä enää tien varteen autolleen.

112-sovelluksen kautta soitettu hätäpuhelu tuotti hätäkeskuksen järjestelmiin hyvin tarkan paikannuksen. Läheiselle metsäautotielle lähetetty poliisin partio nosti lämpökameralla varustetun kuvauskopterin pimeälle taivaalle ja havaitsi eksyneet muutamassa minuutissa. Perhe marssi kopterin valoja jonossa seuraten muutaman sadan metrin taipaleen takaisin tienvarteen ja ihmisten ilmoille.

Vaikka perhe oli lämpimästi pukeutunut eikä heillä missään vaiheessa ollut mitään hätää, saivat he jännittävän oppitunnin siitä, että he olivat varustautuneet hyvin, toimivat järkevästi, ja että poliisilla on hyvät mahdollisuudet auttaa erilaisin tavoin.

Lue myös: Vaikeakulkuisesta metsästä löytyi vainaja – todennäköisesti kyseessä on kadonneeksi ilmoitettu henkilö

Kommentoi Facebookissa