Lewis Hamiltonille tärkeä voitto – Valtteri Bottaksen startti lässähti taas

Lewis Hamilton on Formula ykkösten seitsenkertainen maailmanmestari

Lewis Hamilton on Formula ykkösten seitsenkertainen maailmanmestari. (Kuva Steve Etherington)

Lewis Hamilton voitti Brasilian F1-kisan. Valtteri Bottas oli kolmas ja Kimi Räikkönen 12:s.

FORMULA 1 Lewis Hamilton otti Brasilian Interlagosissa todellisen torjuntavoiton ajettuaan kymmenennestä lähtöruudusta ykköseksi. Red Bullin Max Verstappen jäi toiseksi ja Hamilton pystyi kuromaan Verstappenin johdon MM-sarjassa 14 pisteeseen.

Hamilton oli lauantain sprinttikisassa startannut viimeisenä ja sijoittunut viidenneksi. Hamilton oli pudotettu viimeiseen ruutuun Mercedes-autonsa sääntöjenvastaisen takasiivekkeen takia.

Sunnuntain kisaan Hamilton sai viiden lähtöruudun pudotusrangaistuksen. Se ei kuitenkaan estänyt Hamiltonia nostamasta itseään voittajaksi. Hän paineli näyttävästi ohi Verstappenista 12 kierrosta ennen maalia.

Hamilton juhli voittoaan näyttävästi Brasilian lipun kanssa. Hän kosiskeli yleisöä samaan tyyliin kuin Verstappen viikkoa aiemmin Meksikossa. Siellä voittoon ajanut Verstappen poseerasi Meksikon lipun kanssa.

Lauantaina sprinttikisan voittanut Valtteri Bottas ei onnistunut sunnuntaina startissa. Verstappen paineli hänestä helposti ohi, kun Bottakselta puuttui tilanteessa aggressiivisuutta.

Bottas jäi myös Red Bullin Sergio Perezin taakse, mutta kykeni myöhemmin nousemaan tämän edelle. Maaliin Bottas ajoi kolmantena.

Perez sijoittui Brasilian GP:ssä neljänneksi. Ferrari-kuskeista Charles Leclerc oli viides ja Carlos Sainz kuudes.

Kimi Räikkönen oli Alfa Romeollaan 12:s. Se oli ihan hyvä nousu 18. ruudusta.

Formula ykkösten kaudesta on ajamatta kolme kilpailua. Ensi viikonloppuna ajetaan Qatarissa ja joulukuussa Saudi-Arabiassa sekä Abu Dhabissa.

Sarjassa jännitettäneen loppuun saakka sekä kuljettajien että valmistajien mestaruuden kohtaloa. Mercedes onnistui kasvattamaan etumatkansa Red Bulliin 15 pisteeseen.

Bottas on kiinni MM-sarjan kolmospaikassa. Hän on 25 pistettä Pereziä edellä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottas ajoi ykköseksi Brasiliassa

Kommentoi Facebookissa