Valtteri Bottas ajoi ykköseksi Brasiliassa

Valtteri Bottas kilpailee Mercedeksellä (Kuva LAT Images)

Valtteri Bottas kilpailee Mercedeksellä. (Kuva LAT Images)

Valtteri Bottas voitti Brasiliassa F1-sprinttikisan. Kimi Räikkönen oli 18:s.

FORMULA 1 Valtteri Bottas hallitsee Formula ykkösissä tällä kaudella ensi kertaa käytössä olevan sprinttikisaformaatin. Hän saavutti kauden toisen sprinttivoittonsa oltuaan ykkönen lauantaina Brasilian Interlagosissa.

Bottas pääsi starttaamaan sprinttiin toisesta ruudusta, kun paalulle ajanut Lewis Hamilton pudotettiin laittoman siivekkeen takia takariviin. Bottas ampaisi startissa kärkeen Max Verstappenin edelle, eikä paikkaansa enää luovuttanut.

Bottas starttasi Mercedeksellään pehmeillä ja Verstappen Red Bullillaan kovemmilla renkailla. Verstappen oli lopussa Bottasta nopeampi, mutta ei löytänyt ohituspaikkaa.

Kolmanneksi sprintissä ajoi Ferrarin Carlos Sainz. Hän oli alussa Verstappenin edellä ja piti neljänneksi jääneen Red Bullin toisen kuskin Sergio Perezin lopulta takanaan.

Hamilton nousi sprintissä viidenneksi. Se sija ei tuonut hänelle kuitenkaan pisteitä.

Bottas sai kolme, Verstappen kaksi pistettä ja Sainz yhden pisteen. Verstappen johtaa MM-sarjaa nyt 21 pisteen erolla Hamiltoniin.

Kimi Räikkönen pyörähti sprinttikisassa. Hän oli maalissa 18:s.

Varsinainen kilpailu ajetaan sunnuntaina. Bottas pääsee starttaamaan siihen paalupaikalta. Kisan lähtöjärjestys määräytyy sprinttikisan tulosten mukaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottaksen päätä ei silitellä – moka saattoi maksaa kaksi maailmanmestaruutta

Kommentoi Facebookissa