Ruotsi pilasi Leijonien isänpäiväjuhlat

Jussi Olkinuora Leijonien maalilla (Kuva Jääkiekkoliitto)

Jussi Olkinuora Leijonien maalilla. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Ruotsi voitti Leijonat Karjala-turnauksen päätösottelussa 3-1 ja vei turnausvoiton. Suomi sijoittui toiseksi.

JÄÄKIEKKO Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue päätti Karjala-turnauksen tappioon. Länsinaapuri Ruotsi oli vahvempi maalein 3-1.

Ottelu ratkesi erikoistilanteisiin. Ruotsi teki kolme maalia ylivoimalla ja johti toisen erän jälkeen 3-0.

Ensimmäistä A-maajoukkueturnaustaan pelannut Heikki Liedes kavensi kolmannessa erässä 1-3:een. Suomella oli hyviä paikkoja päätöserässä useampaan maaliin, mutta Ruotsi ja sen taitava maalivahti Lars Johansson kestivät loppuun asti.

– Vaatimustasoltaan erittäin kova peli. Jokainen niin meillä kuin heillä joutui laittamaan parastaan. Oli kova vauhti ja kamppailupelaamisen vaade, että olen tyytyväinen kyllä, miten joukkue siihen vastasi, kommentoi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen Leijonat.fi -sivuston mukaan.

Aiemmissa otteluissaan Suomi oli voittanut Venäjän 3-0 ja Tshekin 4-2. Jalonen oli turnauksen kokonaisantiin ihan tyytyväinen.

– Turnauksessa nähtiin missä me mennään niin yksilö- kuin joukkuetasolla, ja olen tyytyväinen nähtyyn, hän ilmoitti.

Karjala-turnaus toi Jaloselle varmasti vastauksia tuleviin arvokisavalintoihin. Se tuli varmasti selväksi, että NHL:ssä rutinoituneet pelaajat, puolustaja Sami Vatanen sekä hyökkääjä Valtteri Filppula ovat yhä vahvoja ehdokkaita Pekingin olympiaturnaukseen.

Hyökkääjistä myös Miro Aaltonen ja Toni Rajala esiintyivät erittäin vahvasti. Tshekki-ottelussa voiton torjunut SaiPan Niclas Westerholm todisti nousseensa maajoukkuetason maalivahdiksi.

Pekingin olympiajoukkueeseen mahtunevat Karjala-turnauksen pelaajista todennäköisesti vain Filppula ja Vatanen. Kaikki muut pelaajat ovat kuitenkin varteenotettavia ehdokkaita ensi kevään MM-kotikisoihin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonat pehmitti Tshekin – ensikertalainen torjui voiton

Kommentoi Facebookissa