Leijonat pehmitti Tshekin – ensikertalainen torjui voiton

Jukka Jalonen toimii Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana (Kuva: Jääkiekkoliitto)

Jukka Jalonen toimii Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Leijonat voitti Karjala-turnauksessa Tshekin 4-2. Maalivahti Niclas Westerholm vakuutti ensimmäisessä A-maaottelussaan.

JÄÄKIEKKO Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue otti Karjala-turnauksessa toisen voittonsa lyötyään lauantaina Tshekin maalein 4-2. Suomen ensimmäisen erän tehokkuus ja hyvä taistelu kolmannessa erässä ratkaisivat voiton.

SaiPan maalivahti Niclas Westerholm pelasi Tshekki-ottelussa ensimmäisen A-maaottelunsa. Hän oli vakuuttava.

– Kova matsi oli. Ekassa erässä oltiin itse tehokkaita ja itse pääsin peliin heti hyvin kiinni, kun Tshekki laukoi paljon. Piti vaan torjua ne kiekot, ja tänään se onnistui, Westerholm sanoi Leijonat.fi-sivuston mukaan.

Westerholm torjui 29 kertaa. Jännitys ei näkynyt hänen esityksiinsä, mutta mies itse myönsi, että jännitti.

– Oli totta kai jännitystä. Jos tää ei jännittäisi niin olisi väärässä paikassa. Piti vaan keskittyä ja sulkea jännitys pois.

Päävalmentaja Jukka Jalonen antoi Westerholmille kehut.

– Kyllä mä olen tyytyväinen kaikkien debytanttien suorituksiin. Ei voi ketään moittia, päinvastoin. Hyvä peli heiltä, Jalonen sanoi TV5:n haastattelussa.

Ensimmäisessä erässä Toni Rajala, Niko Ojamäki ja Jere Innala maalasivat Leijonat 3-0 -johtoon. Tshekki sai toisessa erässä kaksi maalia, mutta Valtteri Filppulan maali kolmannessa erässä päätti tshekkien kirin.

Filppula antoi ottelussa hyvän näytön olympiavalintoihin. Hän pelasi vahvemman ottelun kuin torstaina Venäjää vastaan, jossa myöskin onnistui maalinteossa.

Realistisimmat mahdollisuudet olympialaisiin lienevät Karjala-turnauksen Leijonilla Filppulalla ja Sami Vatasella. Myös Vatanen oli hyvä Tshekki-ottelussa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: NHL-veteraaneilla vahva paluu Leijoniin – olympialaisista spekulointia

Kommentoi Facebookissa