Tätä on playoffs-kiekko – HIFK ja Tappara tasoittivat voitot

HIFK:n maalivahti Kevin Lankinen sai torjunnoillaan jälleen valoa näkyviin kissapaitojen otteluputken päässä.

HIFK:n maalivahti Kevin Lankinen sai torjunnoillaan jälleen valoa näkyviin punapaitojen otteluputken päässä. (Kuva AOP)

HIFK otti arvokkaan kotivoiton, Tampereella mentiin puolestaan jatkoerään.

JÄÄKIEKKO Runkosarjan kakkonen TPS oli puolivälieräsarjan avausottelussa vakuuttava, eikä antanut Helsingin IFK:lle mitään mahdollisuuksia. Helsingissä nähtiin taas sisuuntuneet punapaidat, jotka olivat muokanneet ketjukoostumuksiaan uuteen uskoon.

Avausmaalin ensimmäisessä erässä laukoi siniviivalta puolustaja Saku Salmela. Helsinkiläisten toinenkin maali lähti puolustajan mailasta, kun näyttävän kuvion jälkeen Oliwer Kaski napautti lukemiksi 2–0.

Toisessa erässä turkulaisillakin oli tilanteensa. Henrik Tallinderin laukaus oli jo lipumassa maaliin Kevin Lankisen takana, mutta kuin ihmeen kaupalla maalivahti sai kurotettua hanskakätensä vielä kiekkoon. Puolustajat jatkoivat maalintekoaan, kun kokenut TPS-pakki Ilkka Heikkinen onnistui lopulta tekemään kavennusmaalin.

Lopullinen niitti ottelulle tuli kolmannessa erässä Micke-Max Åstenin 3–1-osuman myötä. Kevin Lankinen nappasi ottelussa kiinni 28 kiekkoa, vastapäätä Oskari Setänen torjui kiekon 20 kertaa.

Tampereella jatkui kiekkohuuma, kun Ilveksen isännöimässä ottelussa Tapparaa vastaan Hakametsässä huusi loppuunmyyty katsomo. Tiukassa ja vähäjäähyisessä ottelussa Ilveksellä oli ehkä vaarallisemmat tilanteet muutaman läpiajon ja tolppalaukauksen myötä, mutta maaleja saatiin odottaa aina kolmanteen erään asti.

Kissapaitojen kapteeni Tapio Laakso survoi kiekon ensin Tapparan maaliin, mutta kirvesrintojen kapteeni Jukka Peltola vastasi tarkalla rannelaukauksella. Jatkoerään lähdettiin lukemista 1–1.

Sitä ehdittiin käydä vain vajaat kolme minuuttia, kun hallitseva Suomen mestari palautti kunniansa viemällä voiton Sebastian Revon voittomaalilla. Molemmissa ottelupareissa voitot ovat nyt tasan.

Kommentoi Facebookissa