Tavarajuna ja kuorma-auto törmäsivät tasoristeyksessä – kuorma-auton kuljettaja menehtyi ja veturi suistui raiteilta

Tyypillinen on esimerkiksi Lemettilä-Jyväskylä-Äänekoski-tasoristeys.

Tyypillinen parannettava tasoristeys on esimerkiksi Lemettilä-Jyväskylä-Äänekoski-tasoristeys. (Kuva Liikennevirasto)

Yksi ihminen kuoli Kemijärvellä tapahtuneessa tasoristeysonnettomuudessa.

ONNETTOMUUS Yksi ihminen on kuollut Kemijärvellä tapahtuneessa tasoristeysonnettomuudessa. Onnettomuus tapahtui tänään aamulla ennen kello viittä, noin 17 kilometriä Misistä Kemijärven suuntaan sijaitsevassa Palojärven vartioimattomassa tasoristeyksessä.

Rovaniemen suunnasta kulkeneen tavarajunan ja kuorma-auton välisessä onnettomuudessa menehtyi kuorma-autoa kuljettanut mies. Tavarajunan veturi suistui raiteilta ja veturinkuljettaja loukkaantui.

Poliisi on tavoittanut onnettomuudessa menehtyneen omaiset ja aloittanut onnettomuuden syyn tutkinnan, eikä tiedota tässä vaiheessa enempää.

Liikenne on ollut keskeytyneenä Rovaniemen ja Kemijärven välillä. Pelastuslaitos hoitaa tilannetta paikan päällä. Matkustajajunille on tiedossa korvaavia kuljetuksia Rovaniemen ja Kemijärven välillä. Myös tavarajunaliikenne on keskeytynyt.

Liikennevirasto kohdisti tasoristeysten turvallisuuden parantamiseen tänä vuonna kahdeksan miljoonaa euroa. Koko nelivuotinen ohjelma kattaa 65 kohdetta eli toimenpiteitä 28 miljoonan edestä. Tasoristeyksiä parannetaan tai suljetaan, lisäksi selvitetään satelliittinavigoinnin hyödyntämistä sekä lisätään STOP-merkkejä tasoristeyksiin.

Lue myös: Linja-auto törmäsi ja työnsi pakettiauton junaradalle – juna oli tulossa tasoristeykseen

Kommentoi Facebookissa