Linja-auto törmäsi ja työnsi pakettiauton junaradalle – juna oli tulossa tasoristeykseen

Junan kuljettaja oli tehnyt jarrutuksen ja huomannut, että pakettiauto pääsee tasoristeyksen yli.

Junan kuljettaja oli tehnyt jarrutuksen ja huomannut, että pakettiauto pääsee tasoristeyksen yli. (Kuvituskuva Fotolia)

Pakettiauto oli pysähtymässä liikennevaloihin, kun takaa tullut linja-auto törmäsi perään.

ONNETTOMUUS Linja-auto törmäsi pakettiauton perään tasoristeyksen valoissa Porvoonkadulla Loviisassa eilen aamulla klo 7.40.

Poliisipartion ja ambulanssin saapuessa paikalle oli juna pysähtyneenä keskelle tasoristeystä. Pakettiauto oli Porvoonkadulla risteyksen itäpuolella ja linja-auto oli pysähtyneenä Porvoonkadulla risteyksen länsipuolella.

Pakettiauton kuljettaja kertoi poliisille tapahtumapaikalla, että hän oli juuri pysähtymässä liikennevaloihin, kun takaan tullut linja-auto törmäsi hänen autonsa perään. Törmäyksen voimasta pakettiauto sinkoutui junaradalle, josta hän itse ajoi radan toiselle puolelle.

Pakettiauton perässä tullut linja-auton kuljettaja oli poliisille ollut sitä mieltä, että pakettiauto oli pysähtynyt liian äkisti tasoristeyksen punaisiin valoihin.

Junan kuljettaja oli havainnut selkeästi, kuinka pakettiauto oli pysähtynyt tasoristeykseen puomien kohdalle ja kuinka pakettiauto oli sinkoutunut linja-auton törmäyksen voimasta keskelle junarataa. Junan kuljettaja oli tehnyt tilanteessa jarrutuksen ja huomannut, että pakettiauto pääsee omin avuin tasoristeyksen yli.

Pakettiauton kuljettajalle aiheutui törmäyksen seurauksena niskakipuja ja hänet toimitettiin ambulanssilla sairaalaan. Päihteillä ei ollut osuutta onnettomuuteen, tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lue myös: Turmabussin jarruissa ei ole todettu vikaa – kuljettaja ei pysty kertomaan tarkkaa tapahtumien kulkua

Kommentoi Facebookissa